vineri, 29 iulie 2011

Un exemplu demn de urmat

Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa dea in judecata membrii administratiilor socialiste precedente pentru cresterea datoriei nationale, sustine purtatorul de cuvant al premierului ungar Viktor Orban.

Apreciata la circa 80% din PIB, datoria Ungariei este cea mai mare dintre fostele tari comuniste care au aderat la Uniunea Europeana.(sursa)

Ar fi o datorie de onoare a celor care vor urma la conducerea tarii noastre sa aplice aceeasi masura regimului Basescu-Boc, care a imprumutat sume ce nu se regasesc deloc in circuitul economic romanesc. Banii luati de acestia de la FMI au fost aruncati drept mita bancilor evreiesti si folositi pentru cumpararea de obligatiuni fara valoare ale SUA iar noi si copiii nostri platim. Puscaria este o masura mult prea blanda pentru acest tradatori de tara si de neam care ne-au indatorat pe vecie.

joi, 28 iulie 2011

Ecumenismul impins la extrem

In centrul orasului Fisksatra, situat la 15 km de Stockholm, Suedia, urmeaza sa se construiasca un lacas de cult, mai deosebit decat toate celelalte, poate chiar unic in lume: incinta va adaposti zidurile unei biserici, unde protestantii si catolicii se vor ruga sub acelasi acoperis, precum si cele ale unei moschei. S-a stabilit inca de pe acum ca nu i se va spune nici biserica, nici moscheie, nici macar lacas de cult. Se va numi "Casa lui Dumnezeu".(ziare.com)

Se pare ca nimic nu poate impiedica Noua Ordine Mondiala in cursa sa pentru infaptuirea unei religii unice, un fel de struto-camila, un amalgam de convingeri, o alta globalizare. La inceput, probabil ca unii vor adera din convingere, pacaliti de propaganda new-age-ista sau de termeni ca "pacea mondiala", "unitate in diversitate", bla-bla. Apoi vor urma constrangerile, demonizarea ortodoxiei in favoarea acestui ghiveci. Dar noi stim cu totii ca multiculturalismul a esuat peste tot in lume.

Poti amesteca lumina cu intunericul? "Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?" zice Sf. Pavel in a doua epistola catre Corinteni. Iar tot in Sfanta Scriptura sta scris: "Iar dacă vei uita pe Domnul Dumnezeul tău şi vei merge după dumnezeii altora, vei sluji acelora şi te vei închina lor, vă mărturisesc astăzi pe cer şi pe pământ că veţi pieri"(Deuteronom). Dar Dumnezeu este democrat si ne-a ingaduit sa alegem. Ai grija ce alegi!

Folk Puya

Puya a fost hudiut, sâmbătă, în timpul concertului susţinut pe scena festivalului “Folk you” din Vama Veche. Acesta nu a părăsit totuşi scena, nici după ce spectatorii l-au înjurat. Habar nu am cine a avut nefericita idee sa-l invite la festivalul "Folk You" pe Puya, un cantaret reinventat si promovat de Pro TV, dupa ce a esuat alaturi de prea drogatul sau coleg Sisu in formatia "La Familia". Desi fara voce, fara fata "istorica" si fara talent, a ajuns sa fie fredonat doar de pustani nefericiti, dar nu poate pacali totusi un public ceva mai elevat precum cel de la Vama Veche. Acolo se asculta doar muzica adevarata de zeci de ani, pe cand Puya latra ca un coiot la luna.

Cu invitati de marca in cadrul festivalului, precum Tudor Gheorghe, Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Florin Chilian si trupe precum Zdob si Zdub, Holograf, Vama, Taxi, ce era mai nepotrivit decat prezenta acestui Puya? Publicul din Vama a aratat inca o data ca impostorii si pseudo-vedetele nu-si au locul langa adevaratii muzicieni.

duminică, 24 iulie 2011

Vindecarea slabanogului din Capernaum

"Intrând în corabie, Iisus a trecut şi a venit în cetatea Sa. Şi iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Şi Iisus, văzând credinţa lor, a zis slăbănogului: Îndrăzneşte, fiule! Iertate sunt păcatele tale! Dar unii dintre cărturari ziceau în sine: Acesta huleşte. Şi Iisus, ştiind gândurile lor, le-a zis: Pentru ce cugetaţi rele în inimile voastre? Căci ce este mai lesne a zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală-te şi umblă? Dar ca să ştiţi că putere are Fiul Omului pe pământ a ierta păcatele, a zis slăbănogului: Scoală-te, ia-ţi patul şi mergi la casa ta. Şi, sculându-se, s-a dus la casa sa. Iar mulţimile văzând acestea, s-au înspăimântat şi au slăvit pe Dumnezeu, Cel care dă oamenilor asemenea putere." Matei 9, 1-8

Mediafax