sâmbătă, 2 aprilie 2011

Bogatii trebuie feriti de ochii saracilor

China nu este doar cea mai populată ţară din lume. China este, de asemenea, o ţară în care miliardarii abunda. Potrivit Forbes, există 115 de miliardari care locuiesc în China. Mai multi pot fi găsiti doar în Statele Unite ale Americii. Majoritatea chinezilor nu par a fi încântat de stirile astea. Autorităţile chineze au hotărât să ia acţiuni directe împotriva stratificarii sociale şi interzicerea publicităţii produselor de lux.

Creşterea economică a Chinei a dus la anumite consecinţe triste. Numărul de persoane bogate în ţară a crescut cu 47 la sută anul trecut. Cu toate acestea, mai mult de 150 de milioane de oameni trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi, recunosc oficialii chinezi.

Autorităţile de la Beijing au decis recent să interzică publicitatea de bunuri de lux din capitala pentru a nu rani pe cei care nu îşi pot permite diamante şi perle. Panourile care afişeaza cuvinte precum "de elită," de lux "," Royal ", etc pot promova doar sentimente de ură în rândul săracilor, cred chinezii.

Autorităţile chineze sunt usor de inteles. Numărul tot mai mare de săraci şi bogaţi afecteaza grav situaţia în interiorul ţării. Anul trecut, un val de crime în masă a şocat ţara. Au fost comise o serie de atacuri asupra unor şcoli elementare şi grădiniţe au fost săvârşite: indivizi dezechilibrati psihic inarmati cu ciocane si cuţite au atacat pe toată lumea in drumul lor.

În 2009, peste 30.000 de muncitori de la o turnatorie de oţel au organizat o acţiune de protest care s-a încheiat cu o bătaie cu poliţia şi uciderea unui supraveghetor din fabrică. Muncitorii erau suparati de faptul că supervizorul care a fost linsat primea trei milioane yuans pe an (483.000 dolari), în timp ce pensia medie a unui lucrător fabrică nu a fost mai mult de 200 de yuans de o lună. 

Sursa

In acelasi timp, la noi este o situatie paradoxala. Oameni simpli cu venituri modeste fac totul pentru a afisa o bogatie si o suficienta iluzorie. Multi cetateni care nu au case si apartamente locuiesc cu chirie si isi cumpara masini de zeci de mii de euro in rate sau leasing, inrobindu-se pentru un statut efemer. Mandrie sau prostie, fenomenul exista.

vineri, 1 aprilie 2011

April

Primavara. O veche si superba melodie, o trupa extraordinara.
Deep Purple - April


joi, 31 martie 2011

Italia sub asediu

Uneori, cand nedreptatesti sau faci rau cuiva, exista riscul ca toate nenorocirile pe care le faci sa ti se intoarca. Este si cazul Italiei care probabil pentru a acoperi coruptia si incompetenta guvernului Berlusconi, a declansat acum cativa ani prigoana impotriva tiganilor provenind din Romania, dar si a romanilor. Abuzuri inimaginabile ale autoritatilor s-au petrecut atunci, multe nerelatate de presa.

Acum a venit vremea ca Italia, pe langa sutele de mii de emigranti marocani, albanezi, romani, fosti iugoslavi, sa primeasca o infuzie noua de tunisieni(cca 18000), care nu au nici o legatura cu politica, ci sunt pur si simplu refugiati economici. Au sufocat insula Lampedusa din sudul Italiei, au sufocat taberele de pe continent. Dar tunisienii nu se opresc aici, ci sar gardurile lagarelor si impanzesc Italia. Ministrul de externe Fratinni ameninta cu repatrierea fortata daca alte tari europene nu preiau din acestia. Dupa cum vad eu situatia in Europa, nimeni nu se inghesuie. Sper ca Basescu sa nu faca pe viteazul si sa primeasca oameni care trebuiesc hraniti, imbracati, platiti, care nu au muncit si nu vor munci niciodata.

miercuri, 30 martie 2011

O victorie a bunului simt

In octombrie 2010 am scris articolul "Sunca prajita dauneaza grav musulmanilor", in care se arata cum consilierii unui orasel din Anglia au obligat proprietara unui fast-food mic din care-si intretinea familia sa scoata hornul pe motiv ca mirosul de sunca ofenseaza musulmanii. Asta desi sotul ei este turc!

Ei bine, femeia a castigat astazi recursul impotriva acestei masuri aberante, inclusiv cheltuielile de judecata. "O victorie a bunului simt, dar nu trebuia sa trecem prin asta de la inceput" declara ea pentru Daily Mail.

Eu as spune ca e o victorie majora impotriva corectitudinii politice mizerabile ce ni se impune tuturor cetatenilor planetei.

Parintele Nicolae Steinhardt. 22 de ani de la trecerea la Domnul

Am vizitat Manastirea Rohia in repetate randuri inainte de 1989. Eram tanar si nestiutor(acum sunt doar nestiutor).  Parintele Nicolae Steinhardt se afla acolo. Nu pot decat sa regret ca au trebuit sa treaca ani multi pentru ca eu sa inteleg cine a fost, ce reprezenta si reprezinta acesta pentru spatiul ortodox romanesc. Iar daca el, care nu s-a nascut ca noi in interiorul ortodoxiei, l-a cautat asiduu si l-a aflat pe Dumnezeu, cu atat mai mult trebuie sa ne inversuneze si sa ne detemine sa nu ne oprim din cautare, chiar daca cateodata intervine in drumul nostru o autosuficienta inselatoare. 

"Mai întîi — cred că Hristos este adevărul. Dar şi dacă nu ar fi, l-aş alege pe Hristos fiindcă este supra-adevărul. Din devotament, recunoştinţă, fidelitate şi dragoste. Dacă Hristos e o irealitate şi singura realitate e un univers pustiu şi fără rost, absurd şi indiferent, fie acel univers sănătos, eu rămîn cu Iisus: mi-este consolare şi justificare, că nu am avut parte de viaţă într-un vast nonsens." Cuvinte care spun totul despre parintele de la Rohia.

marți, 29 martie 2011

Razboi pentru guvernarea mondiala

Presa internationala ne vrea prosti si vrea sa credem ca multimea de "protestatari" pasnici din Libia s-au transformat peste noapte in luptatori de elita, de gherila urbana, ba chiar piloteaza avioane cu reactie, ca in filmele de la Hollywood.

Analistul politic si militar Tony Cartalucci arata intr-o serie de articole din al sau blog Land Destroyer Report ca protestatarii din Egipt si Tunisia au fost antrenati de SUA. Natiuni ca Siria, Iran, Belarus, Libia etc sunt "demonizate" si izolate nu din cauza ca ar reprezenta vreo amenintare pentru cineva, ci pentru ca independenta si refuzul de a se alinia reprezinta un obstacol pentru Guvernul Mondial Corporatist-Financiar.

Faptul ca activistii Al-Quaeda lupta in Libia si inainteaza spre Tripoli sprijiniti de aviatia americana si NATO demonstreaza clar ca aceasta organizatie reprezinta de fapt creatia serviciilor americane.

Dar razboiul acesta nu este al Americii, al NATO ci al corporatiilor financiare oligarhice in efortul lor de a elimina natiunile-state, incepand cu frontierele lor si continuand cu drepturile si libertatile noastre. Analistul considera ca trebuie sa ducem o campanie de subminare si boicot impotriva acestor corporatii, incepand cu retelele pentru consum care ne infesteaza orasele si terminand cu sistemul bancar international care ne infesteaza planeta.

Razboiul acesta nu este pentru Libia, ci pentru guvernarea mondiala, iar castigarea acestuia de catre globalisti inseamna de fapt infrangerea noastra a tuturor.

luni, 28 martie 2011

Adevaratul motiv al razboiului din Libia

Sigur, orice om care judeca cu mintea limpede vede disperarea Occidentului de a pune mana pe toate resursele mondiale, indiferent ce tara le-ar detine si indiferent de mijloace. Lisa Karpova, o analista si o ziarista rusa, analizand in ziarul Pravda situatia din nordul Africii, arata cum liderul libian a propus nationalizarea companiilor petroliere americane, precum şi cele din Marea Britanie, Germania, Spania, Norvegia, Canada şi Italia în 2009.

La data de 25 ianuarie 2009, Muammar Al Gaddafi a anunţat că ţara sa a studiaza naţionalizarea companiilor străine din cauza preţului scăzut al petrolului. "Petrolul ar trebui să fie deţinut de stat in acest moment, asa ca am putea controla mai bine preţurile prin creşterea sau scăderea producţiei", a spus liderul libian.

Aceste declaraţii au îngrijorat principalele companii străine care operează în Libia: Shell(anglo-olandeza), British Petroleum, SUA ExxonMobil, Hess Corp, Marathon Oil, Occidental Petroleum si ConocoPhillips, Repsol(Spania), Wintershall din Germania, OMV din Austria, Norvegia Statoil, Eni şi Canada Petro Canada.

La data de 16 februarie 2009, Gaddafi a facut un pas inainte şi a solicitat libienilor sa sprijine propunerea sa de dizolvare a guvernului şi de a distribui averea din petrol direct la cei 5 milioane de locuitori a ţării. Masura nu s-a aplicat din cauza opozitiei ministrilor si a comitetelor populare, unde doar 64 au votat pentru din cele 468. Astfel inaltii functionari ar fi pierdut locurile de munca, adica ciolanul, cum se zice pe la noi.

Falsa imagine pe care occidentul s-a caznit sa o induca, cea de dictator, cade in derizoriu daca vedem ce a vrut sa implementeze Gadaffi. Deasemenea, nivelul superior de trai din Libia contrazice minciunile occidentului.

Intreaga operatiune impotriva Tunisiei, Egiptului si a Libiei au fost planificate de ceva timp, nicidecum nu au fost miscari spontane. Fascistii din vest nu se schimba niciodata, mai zice Lisa Karpova, intarind afirmatia liderului libian cum ca "ei(occidentul) sunt un grup de fascisti nebuni ce vor sfarsi la groapa de gunoi a istoriei"

Vezi si: 

Sa ne tradam tara! E legal

S-a dovedit inca o data, desi nu mai era necesar, ca Basescu nu reprezinta nicidecum interesele Romaniei. Documentele Wikileaks despre Romania dezvaluie ca presedintele nostru a promis americanilor achizitionarea de sicrie F-16 in dauna avioanelor europene noi si avantajoase din punct de vedere material. Băsescu i-a spus directorului FBI că şi-ar dori o prezenţă a FBI în România la fel de activă ca a CIA.

Ce inseamna toate astea? Ce sa caute agentiile americane in Romania? Sa ne mai miram ca toti europenii fug de Basescu ca de dracu'? Sa ne miram ca acesta ne-a indatorat pe viata cu imprumutul de la FMI, bani care nu se regasesc in economia nationala?

Mediafax