vineri, 8 octombrie 2010

O dragoste mantuitoare

Motto:
"Noi ne-am nascut in timp ce mamele noastre racneau de durere"

 Nichita Stanescu

O femeie care a continuat sa tina sarcina desi stia ca va muri a decedat la 13 luni dupa nasterea copilului. Donna Blanks 32 de ani din Marea Britanie, desi avertizata ca sarcina o va ucide datorita problemelor renale, a preferat sa dea nastere copilului(dailymail.co.uk).

Nu stiu pe cine emotioneaza stirea asta, dar pe mine chiar m-a impresionat. Intr-o lume in care viitori copii sunt aruncati prin gunoaie si prin toalete, cand avortul a ajuns ceva la fel de banal ca si aspirina, o tanara si-a dat seama de adevarata vocatie a femeii, preferand sa-si dea viata pentru asta. Nu stiu ce religie avea aceasta femeie dar sigur il iubea pe Dumnezeu si sper ca Domnul s-o odihneasca  "în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea".

Nu e corect

E strigator la cer ce se intampla. Politistii isi renegociaza termene si dobanzi cu bancile, in timp ce marea majoritate a datornicilor risca evacuari, executari, confiscari, abuzuri. Din nou egalitatea sanselor si a drepturilor primeste o lovitura. Camatarii bancari iarta politistii si ii arde pe amarati. Imi aduc aminte pe vremea Bancorexului, o gramada de politisti luau credite cu dobanzi preferentiale. Acum se intampla cam tot asa. Sau un tip de bugetar e mai bun decat altul ? Sau decat cei care lucreaza in mediu privat? Doar ei au greutati si lipsuri?

Nu e corect!

miercuri, 6 octombrie 2010

Un boicot personal

Reclama la ciocolata cu rom a inceput sa ma sufoce. Apare un lacheu american care incearca sa ma convinga ca "E noul Rom. Nu e la fel. E mai bun! Steagul romanesc a fost inlocuit cu cel american. De ce? Pentru tine! Ca sa-l mananci oriunde in lume si sa fii mandru".

Chiar nu vad de ce ar trebui sa fiu mandru de steagul american care a lasat doar victime si saracie in urma dar niciodata o democratie autentica. Doar in ultimii douazeci de ani s-a manjit cu sange panamez, irakian, sarbesc, afgan, haitian si in cine mai stie cate actiuni ilegale. Nu ma reprezinta.

In alta ordine de idei, cand se facea ciocolata in Romania, americanii erau prea ocupati in a extermina indieni si a exploata negrii. Din partea mea sa si-o manance ei. Boicot total!

marți, 5 octombrie 2010

Fara cuvinte...

Un bun amic nu a crezut cand i-am povestit faza de mai jos. Cautand prin arhive inregistrarea cu Cristi Borcea, boss-ul de la Dinamo, in care s-a facut de ras nefiind nici macar in stare sa citeasca Crezul, spunand "Tatal Autostivuitorul", am descoperit un alt gogoman. Un ziarist de la Sport.ro incearca sa ne explice ce trebuia sa zica Borcea si iata ce a iesit: "Tatal Atotstiutorul". Sa se ia de brat amandoi. Acum nu mai sunt convins de comicul situatiei, ci de tragismul ei. "Revedeti selectiuni":

Mazilirea lui Blaga. Adevarata miza

"Cotidianul" sustine ca adevarata miza a mazilirii lui Blaga de la conducerea internelor o constituie suma de 152 de milioane de euro. Banii trebuiesc deturnati de tandemul Basescu-Udrea pana la sfarsitul anului prin tertipuri de care nu sunt straini ofiteri SRI. Vezi articolul aici.

luni, 4 octombrie 2010

Cui bono?

Alerta Statelor Unite si ale Marii Britanii privitoare la eventuale atentate teroriste pe teritoriul UE a evidentiat o dubla vulnerabilitate: cetatenii de rand sunt supusi nu doar amenintarii teroriste, dar si la o erodare a drepturilor civile. Interesant de remarcat ca odata cu asa-zisele amenintari creste insistenta cu care agentiile americane cer acces la datele personale ale europenilor. Inducerea sentimentului de insecuritate e o invitatie de a renunta la intimitatea noastra. Iar cand vom fi complet goi vom fi chiar mai vulnerabili . Nu doar in fata atacurilor teroriste, ci si a abuzurilor puterii de stat.

www.presseurop.eu(Die Presse)

Europa si Rusia. Cine are nevoie de cine?

"Nu sunt sigura daca Rusia are nevoie de Europa, dar Europa are nevoie de Rusia" declara Helene Carrere d'Encausse, istoric si membra a Academiei de Stiinte din Franta, care a prezis caderea imperiului sovietic in 1978 in cartea ei "Caderea unui imperiu". Pentru cine are rabdare, am postat interviul ei acordat "Russia Today" si publicat azi:


 Cine doreste sa citeasca transcriptul aici.

duminică, 3 octombrie 2010

China, o prezenta europeana sporita?

China se ofera sa cumpere datoria Greciei si nu numai, pentru depasirea crizei financiare. Oferta a fost facuta sambata in cursul vizitei intreprinse de primul ministru chinez Wen Jiabao in Grecia. "China este pregatita ca mana in mana cu UE, ca pasageri in aceeasi barca, sa consolideze cooperarea,...pentru confruntarea cu criza financiara" a mai spus Wen. Si asta e doar inceputul vizitei sale europene. Ce surprize ne mai rezerva?

sursa

Austeritate, in stil european

Membrii parlamentului european pot sa rasufle linistiti. Bugetul pentru distractii si petreceri s-a marit cu 85% pentru 2011. Nu pentru distractia platitorilor de taxe, ci doar pentru membrii PE. Mai multa sampanie, mai multe stridii, mai multe fripturi.

sursa

Iubirea vrajmasilor

"Şi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea;
Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei.
Şi dacă faceţi bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii acelaşi lucru fac.
Şi dacă daţi împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii dau    cu  împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai.
Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi.
Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv."

Sfanta Evanghelie dupa Luca 6,31-36


Putna - Despre iubirea de vrajmasi

Mediafax