joi, 17 decembrie 2009

Am fost acolo


Marturia mea e mai putin interesanta, in sensul ca nu intereseaza pe nimeni. Am fost acolo si acum mi se pare doar ca am schimbat stapanii!

Prorocirea parintelui Arsenie Boca despre noii guvernanti(de dupa '89): "Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!". Si nu-i asa?

miercuri, 16 decembrie 2009

Santaj ordinar

Toate persoanele care fac parte din grupele de risc stabilite de Ministerul Sanatatii pentru campania de vaccinare împotriva gripei pandemice si care refuza imunizarea vor fi obligate sa plateasca tratamentul, eventual spitalizarea, daca se îmbolnavesc, a anuntat, ieri, Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. El a declarat ca exista un ordin al ministrului sanatatii în acest sens(Gardianul).

Adica desi platesc asigurarile de sanatate de vreo douazeci si ceva de ani, desi nu primesc nici macar o aspirina de la stat daca ma imbolnavesc, Streinu-Cercel ma santajeaza, conform intereselor sale obscure. Acest doctor dovedeste inca o data, desi nu mai era nevoie, ca este strain de interesele poporului roman.

Articolul 34 din Constitutia Romaniei imi garanteaza dreptul la ocrotirea sanatatii, fara a ma conditiona de afacerile doctorului Streinu-Cercel. Asta trebuie sa i-o spuna cineva acestui Frankenstein, pana lucrurile nu sunt impinse dincolo de limitele normalului.

Fara regrete


Primul ziar privat de dupa revolutie, "Cotidianul", este in pragul falimentului, dupa zisele lui Tolontan. Initial o afacere a omului politic taranist Ion Ratiu, ziarul a ajuns pe mana lui Sorin Ovidiu Vantu, beneficiind de serviciile unei pleiade de ziaristi de valoare indoielnica, ca Patrascoiu, Rogozanu, Teodorescu, Ilie si altii, care au adus ziarul in situatia in care se afla. Pana la venirea lui Nistorescu a practicat si a dezvoltat politica "pupatului in cur", motiv pentru care a devenit mai mult decat detestat. Disparitia lui de pe piata nu lasa nici un gol si nici un regret!

marți, 15 decembrie 2009

Curatenie sau retus?

Este adevarat ca Mircea Geoana trebuie sa-si dea demisia, avand in vedere ca alegerile au fost pierdute de dansul personal, si nu de partid. Dar tot asa de bine nu inteleg de ce nu dispare din PSD si grupul de la Cluj, un grup de indivizi(asa-zisi "strategi") care in loc sa-si promoveze partidul, l-au dus in jos, cel putin in judetul Cluj. Daca Partidul Social-Democrat va incerca o curatenie, ar fi bine sa fie una generala si nu una doar de suprafata.

luni, 14 decembrie 2009

Scuze fara valoare. "Que Sera, Sera"


"A fost în mod evident o greşeală vizita mea la domnul Vîntu acasă, cu o zi înainte de dezbatere. Şi vreau să-mi cer scuze faţă de acest gest al meu. Puteam să mint, puteam să mint, să spun că nu am fost la Vîntu, dar nu e stilul meu. Atunci când am jurat cu mâna pe Biblie că nu am nici o obligaţie faţă de nimeni, aşa chiar şi e."(antena3)

Scuzele sunt tarzii. Raul a fost facut. Geoana trebuie sa inteleaga ca si-a batut joc de milioane de romani care au avut incredere in el. E timpul ca PSD sa-si aleaga un nou lider si o noua echipa de conducere. Vorba cantecului, "Que sera, sera"!

duminică, 13 decembrie 2009

Nichita. In memoriam


Lecţia despre cub

Se ia o bucată de piatră,
se ciopleşte cu o daltă de sânge,
se lustruieşte cu ochiul lui Homer,
se răzuieşte cu raze
până cubul iese perfect.
După aceea se sărută de numărate ori cubul
cu gura ta, cu gura altora
şi mai ales cu gura infantei.
După aceea se ia un ciocan
şi brusc se fărâmă un colţ de-al cubului.
Toţi, dar absolut toţi zice-vor:
- Ce cub perfect ar fi fost acesta
de n-ar fi avut un colţ sfărâmat!

Predica a ierod. Visarion Iugulescu - Pilda celor poftiţi la cină

"Fericit este cel ce va prânzi în împărăţia lui Dumnezeu!"


Ierod. Visarion Iugulescu - Cina împăratului

Mediafax