vineri, 13 noiembrie 2009

Autobaza lui Băsescu

Peste 130 de autobuze folosite pentru mitingul de la Craiova

Mijloacele de transport în comun puse la dispoziţie de companiile miniere şi energetice din Gorj, aflate în subordinea Ministerului Economiei, pentru mitingul lui Traian Băsescu desfăşurat la Craiova, la 8 noiembrie 2009, au fost în număr de 134. Deşi căutat de duminică pentru a lămuri situaţia autobuzelor, directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, refuză să spună o vorbă despre acţiunea de duminică în care autobuzele închiriate de SNLO pe mulţi bani au fost puse la dispoziţie organizaţiei PD-L Gorj. În loc să lămurească aceste aspecte, Burlan a ieşit marţi seară la un post local de televiziune, într-o emisiune de promovare electorală, pentru a îndemna minerii să voteze cu Traian Băsescu, fiind prezentat ca membru al Partidului Democrat-Liberal.

Fostul director al Termocentralei Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a declarat că sumele obţinute de Turceni în urma închirierii de mijloace de transport către PD-L ar trebui confiscate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, întrucât în obiectul de activitate al termocentralelor nu există închirierea de autovehicule cu sau fără şofer. El mai spune că în ziua mitingului de la Craiova al preşedintelui-candidat, Traian Băsescu, numai troleele au rămas neachiziţionate în Gorj! Jurnalul National.

Sfantul Ioan Gura de Aur


"Lumea e teatrul; stările omeneşti: bogăţia, sărăcia, puterea, supunerea, şi altele, sunt măştile actoriceşti. Când ziua aceasta se va risipi – şi veni-va noaptea cea de spaimă, căreia mai degrabă i-am zice ziuă, (noapte pentru păcătoşi, ziuă pentru cei drepţi), când reprezentaţia sfârşi-se-va şi măştile fi-vor aruncate, când va fi cercetat fiecare pentru faptele lui, nu fiecare pentru bogăţia lui, nu fiecare pentru rangul lui, nu fiecare pentru puterea lui, ci fiecare pentru faptele lui: judecător, rege, femeie sau bărbat; când ni se va cere o viaţă şi nişte fapte virtuoase, fără să fie luate în seamă nici rangurile strălucite, nici neînsemnătatea sărăciei, nici tirania dispreţului; când ni se va zice: „Infăţişaţi-mi fapte, de eşti rob, mai nobile decât acele ale unui slobod, de eşti femeie mai vajnice de cât acele ale unui bărbat; o, atunci, cu măştile căzute, arăta-se-vor adevăratul bogat şi adevăratul sărac…”. "

miercuri, 11 noiembrie 2009

Dragoste cu forta


O regie proasta. Scopul? Ca o parte a tarii sa creada ca cineva il iubeste pe matroz intr-atat de mult incat sa rabde frigul,ploaia si foame de dimineata pana seara! Ca sute de autocare sa impanzeasca vestul tarii cu oameni care habar nu aveau ce cauta acolo! Ca Basescu sa aiba cui povesti minciunile sale!

Corneliu Coposu, † 11 noiembrie 1995


"Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricînd viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment. Găsesc că afişarea patriotismului este indecentă. Un om care simte dragostea pentru ţară, un om care este decis ca în interesul ţării să-şi sacrifice propria existenţă nu are să se bată pe piept cu sentimentul acesta."

marți, 10 noiembrie 2009

Lumea este dezamăgită de capitalism la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Dezamăgirea faţă de capitalism este aproape generală in lume, la 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, ce a simbolizat prăbuşirea comunismului in Europa de Est, potrivit unui sondaj pentru BBC World Service publicat luni, relatează AFP, citată de NewsIn. Doar 11% dintre respondenţii din cele 27 de ţări consideră că economia capitalistă funcţionează corect. Pentru 51% dintre ei, o reformă şi o mai mare regularizare sunt necesare pentru corectarea problemelor sistemului.Doar in două ţări – SUA (25%) şi Pakistan (21%) – mai mult de 20% cred că sistemul capitalist funcţionează bine in forma sa actuală.Sondajul, realizat intre 19 iunie şi 13 octombrie pe un eşantion de 29.033 persoane, este publicat la exact 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului şi pe fundalul unei crize financiare şi economice de proporţii.

“Se pare că prăbuşirea Zidului in 1989 nu a fost o victoria zdrobitoare a capitalismului pieţei libere, contrar aparenţelor de atunci, mai ales după evenimentele din ultimele 12 luni”, a comentat Doug Miller, preşedintele institutului GlobeScan care a realizat sondajul.De abia jumătate dintre respondenţi apără căderea URSS, in timp ce 22% spun că acest eveniment a fost “un lucru negativ”, iar 24% nu se pronunţă.

Americanii (81%) sunt cei mai favorabili, in faţa polonezilor (80%), germanilor (79%), britanicilor (76%) şi francezilor (74%).In Est, cehii sunt mai puţin afirmativi (63%). Ruşii (61%) şi ucrainenii (54%) consideră că dispariţia URSS este regretabilă.In medie, 23% spun că sistemul capitalist este iremediabil defectuos şi că un nou model este indispensabil. Francezii (43%) sunt cei mai virulenţi, in faţa mexicanilor (38%) şi brazilienilor (35%).Majoritatea respondenţilor din 17 din cele 27 de ţări cer o mai mare regularizare a lumii financiare. Brazilienii (87%) sunt cei mai favorabili, urmaţi de chilieni (84%), francezi (76%), spanioli (73%) şi chinezi (71%). Sursa: napocanews.

luni, 9 noiembrie 2009

Respect? De unde?


PD-L -ul e plin de "oameni de calitate". Asta e respectul lor. foto: Realitatea TV.

Tratatul de la Lisabona si problema ceha

Tratatul de la Lisabona are un conţinut antidemocratic şi antinaţional, oferind puteri tot mai mari UE si funcţionarilor nealeşi ai acesteia. În ochii UE şi ai elitelor politice din tarile membre, popoarele sînt doar nişte obstacole care trebuie ocolite sau ignorate. Astfel,

* Tratatul de la Lisabona va deveni practic Constituţia unui stat federal şi va avea întîietate faţă de Constituţiile şi legile statelor membre. UE va deveni o entitate separată şi superioara fată de cele 27 de state membre, va putea semna tratate internaţionale. România, de exemplu, devine o simpla provincie a UE.

* Curtea Europeana de Justiţie va avea puterea de a decide care sunt “drepturile” în calitate de cetăţeni europeni, drepturi care formează Cartea Europeana a drepturilor fundamentale. Asta duce la uniformizarea standardelor şi eliminarea unor legi prezente în unele state: prezumţia de nevinovăţie, habeas corpus, legislaţia permisiva relativ “drogurile uşoare”, legi anti-avort, legi de protecţie a muncii, legi privind succesiunea şi căsătoria etc.

* Va fi abolit veto-ul naţional în numeroase domenii, incluzînd: servicii publice, criminalitate, justiţie, imigraţie, energie, transport, turism, sport, cultura, sănătate publică, bugetul UE, politici internaţionale, “schimbarea climatica” etc.

* UE se va militariza, prin cerinţa statelor membre de “a-şi îmbunătăţi progresiv capacităţile militare” şi de a sprijini orice alt stat al UE implicat într-un conflict, “prin toate mijloacele cu putinţă”.

Potrivit postului de televiziune „Vesti”, adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale cehe Petr Hajek a declarat că există probabilitatea ca Cehia să se retragă din Uniunea Europeană. După părerea lui Hajek, după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, semnat de preşedintele ceh Václav Klaus după îndelungi ezitări, Cehia îşi va pierde suveranitatea. Pentru a-şi redobîndi independenţa Václav Klaus poate merge pînă la scoaterea ţării din rîndurile Uniunii. Sursa: Moldova Noastra.

duminică, 8 noiembrie 2009

Predia a Pr. Calistrat Chifan - Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil



Pr Calistrat Chifan - Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil-2001(Petru-Voda)

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil



TROPARUL SF.ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL

8 noiembrie este sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, in jurul carora Biserica aduna si serbeaza toata obstea, tot "soborul" Sfintilor Ingeri laolalta. Ca sarbatoare a ingerilor, ziua de 8 noiembrie a inceput a se serba in Biserica de prin veacul al cincilea si ea s-a raspandit repede in tot Rasaritul crestin.

Despre ingeri, Biserica invata ca ei sunt "duhuri slujitoare" (Evrei, 1, 14), adica fiinte fara de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu si totodata prieteni si ocrotitori ai nostri, pusi de Dumnezeu, pe drumul anevoios de la leagan, la patria nostra cereasca, la "Cerul nou si pamantul nou" ce vor sa fie. Asadar, daca ingerii se arata sub forme vazute, nu-i asta firea lor cea adevarata, forma vazuta este un chip de imprumut, ei sunt "lumea nevazuta", "cerul".

La inceput, toti ingerii au fost facuti de Dumnezeu buni, stralucind de frumuseti, de intelepciune si de tot felul de daruri. Dar, Stapanul Cerului si al pamantului i-a supus unei incercari prin care ingerii, cu voie libera, sa-si dovedeasca ascultarea. Incercarea aceasta s-a petrecut inainte de facerea lumii. Si, in aceasta incercare, o parte din ingeri, in frunte cu Lucifer, cel mai frumos si cel mai inzestrat dintre ei, s-a razvratit impotriva Ziditorului sau, zicand: "Pune-voi scaunul meu deasupra norilor si voi fi asemenea cu Cel Preainalt". Si ametit de mandrie, n-a vrut sa mai asculte de Dumnezeu.

Despre caderea lui Lucifer si a ingerilor lui, Scriptura ne vorbeste asa: "Si s-a facut razboi in cer: Mihail si ingerii lui au pornit razboi cu balaurul. Si se razboia si balaurul si ingerii lui si n-a izbutit el, nici nu s-a mai gasit pentru ei loc in cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama satana, diavolul cel ce insela pe toata lumea, pe pamant si ingerii lui au fost aruncati cu el" (Apoc., 12, 7-9). Si asa a cazut Lucifer din cinstea de arhangel, precum graieste Domnul: "Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer" (Luca, 10, 18). Si asemenea cu el si ceata de ingeri ce era sub dansul, inaltandu-se, au cazut si demonii, luptatori impotriva mantuirii noastre s-au facut.

Dar Arhanghelul Mihail, de-a pururi laudatul, pazind ca o sluga credincioasa, "credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri". Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: "Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu?" Mi-ca-El? Ca, numele de Mihail asta inseamneaza: "Cine este ca Dumnezeu".

Si asa s-a intocmit soborul, adica adunarea si unirea tuturor ingerilor credinciosi lui Dumnezeu, iar Mihail Arhangelul a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua.

Impreuna cu Sfantul Arhanghel Mihail serbam astazi si pe preafrumosul si inveselitorul Arhanghel Gavriil, ca si acesta, luand chip vazut, multe faceri de bine a daruit neamului omenesc, aratate in amandoua Testamentele.

Asa, in proorocia lui Daniil, Gavriil este numele ingerului talmacitor al vedeniei (Dan., 8, 16). Asemenea, Gavriil arata lui Daniil intelesul celor saptezeci de saptamani de ani pana la venirea lui Mesia Hristos (Dan., 9, 21-27). Dupa traditie, tot el, Gavriil, vesteste lui Ioachim si Ana ca din ei va sa se nasca Doamna, Stapana noastra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu. In Legea noua, Gavriil descopera preotului Zaharia, nasterea lui Ioan, Botezatorul Domnului (Luca, 1, 19). Tot Gavriil anunta Fecioarei din Nazaret nasterea de la Duhul Sfant a Domnului Hristos, Mantuitorul lumii (Luca 1, 28). Unii zic ca tot Arhangelul Gavriil a fost ingerul in vesmant alb, care, pogorandu-se din cer, a rasturnat piatra de pe usa mormantului si a sezut deasupra ei, la ceasul Invierii Domnului. Si el a fost acela care, cel dintai, a dat Mironositelor vestea Invierii. Si, ca sa zicem mai cuprinzator, dumnezeiescul Gavriil a slujit la toata iconomia Intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, din inceput si pana la sfarsit. Pentru aceasta si Biserica lui Hristos a hotarat sa-l praznuiasca pe el, impreuna cu Arhanghelul Mihail, si sa cheme darul si ajutorul amandurora, rugandu-i ca, prin mijlocirea si rugaciunile lor, in veacul de acum, sa aflam izbavire de rele, iar in cel ce va sa fie, sa ne invrednicim bucuriei si imparatiei ceresti. Amin.

Acatistul SF.Arhangheli Mihail si Gavriil



Acatistul SF.Arhangheli Mihail si Gavriil

Mediafax