sâmbătă, 16 mai 2009

Sa planga copiii, pentru ca imbuibatii si prostanacii sa-si faca loc

"Copii, plângeţi pentru ca părinţii voştri să voteze PSD“. Acest slogan este parte a discursului lui Adrian Severin, adresat pesediştilor adunaţi în Sala Sporturilor din Braşov, una din jigodiile de care politica romaneasca nu poate scapa, cum nu scapa capra de raie. Discursul a fost prilejuit de show-ul de prezentare a candidatilor la europarlamentare si prezentarea lui Mircea Geoana la candidatura pentru presedintia Romaniei. evz.ro

PSD a dovedit o lipsa de inspiratie crasa permitand ca acestui "bursuc imbuibat ", personaj de trista amintire, sa tina dicursuri electorale.

vineri, 15 mai 2009

Nu se mai satura



Fostul şef al SRI, Radu Timofte este cercetat penal pentru că a obţinut prin fals şi înşelăciune o locuinţă de la stat, prin intermediul RAAPPS. Acesta ar fi declarat în fals că nu deţine nici o locuinţă în Bucureşti şi a solicitat un apartament de la RAPPS, pe care l-a achiziţionat ulterior la un preţ mai mic decât preţul pieţii.

Doar 1% din populatie a fost informata despre modificarea codurilor


Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International România, a sustinut, ieri, ca în cadrul unui sondaj privind informarea populatiei asupra modificarilor din cele patru coduri, numai 1% dintre cei intervievati au afirmat ca au obtinut informatii de la Ministerul Justitiei. Este vorba despre Codul penal, Codul civil, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila.

Majoritatea celor chestionati (96,1%) au spus ca au fost informati din emisiunile televizate, 31,6% de la radio, iar 31,1% din presa scrisa. Tinerii si populatia urbana s-a informat în proportie de 11,7% de pe internet, potrivit rezultatelor sondajului realizat de TI România. În schimb, “activitatea parlamentarilor în teritoriu, pe tema modificarilor aduse codurilor, este practic inexistenta”, se arata în raportul prezentat de Alistar. De asemenea, aproape jumatate dintre români nu cunosc care sunt prevederile celor patru coduri. Cei care au raspuns “în mica masura” detin minime informatii si stiu de unde sa le ia, iar cei care au raspuns “în mare masura” sunt oamenii din justitie. Chiar daca nu au fost informati direct, aproape jumatate dintre români stiu ca “se modifica ceva din coduri, dar nu stiu ce”. Aproximativ 80% dintre cei intervievati nu stiu care sunt modificarile în cazul celor patru coduri, dar, potrivit rezultatelor sondajului, 7 din 10 cetateni sunt interesati sa primeasca informatii despre modificarile codurilor, mai releva sondajul TI România...Sursa: Gardianul

In concluzie, modificarea codurilor se cere a fi facuta rapid, chiar prin asumarea raspunderii guvernului, pentru a nu apuca lumea sa se trezeasca.

joi, 14 mai 2009

Despre implicarea lui Basescu si a serviciilor secrete in rapirea ziaristilor romani din Irak


Bilderberg Group seteaza noua ordine mondiala


Reuniunea ce aduna la Atena crema decidentilor din politica si economia statelor puternic industrializate din lume a inceput azi. Potrivit lui Daniel Estulin,un ziarist ce urmareste consecvent intalnirile grupului ,declaratie citata de Hotnews, participantii vor dezbate doua variante ale actualei crize: "o depresiune prelungita si agonizanta, care va trimite lumea in decenii de stagnare, declin si saracie... sau o depresiune intensa, dar scurta, care pregateste drumul pentru o noua ordine mondiala viabila, cu mai putina suveranitate nationala dar mai eficienta". Sursa: Baniinostri.ro.

"Mai putina suveranitate nationala"? Nu va suna un clopotel?

"Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele mele nu vor trece"


Nu este indreptatit nimeni sa judece pe altii, mai ales cazurile grave care se petrec in Biserica noastra Ortodoxa, ce tin sau au tinut titlurile mari prin mass-media sau pe ecranele televiziunilor de scandal. Ma doare cand un preot calugar infunda puscaria din cauza ca a respectat niste proceduri ale bisericii ortodoxe, fara a fi sprijinit de capii Bisericii pe care o slujeste, ma doare cand vad un mitropolit ca se impartaseste cu ereticii si spune cu seninatate:" Nu regret nimic" sau cand vad altul ca cere spagi uriase preotilor din subordine, ii cateriseste daca nu platesc, isi construieste o manastire cu hotel unde cere bani pelerinilor, se duce la petreceri lumesti si vinde diplome de preotie. Dar adevarul trebuie ocolit? Inainte de a emite fiecare judecatile pe care , inevitabil, constiinta noastra le face, aduc in atentia d-voastra cateva cuvinte din Sfanta Scriptura:

"Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, paşnic, nepoftitor de câştig urât, Ci iubitor de străini, iubitor de bine, înţelept, drept, cuvios, cumpătat, Ţinându-se de cuvântul cel credincios al învăţăturii, ca să fie destoinic şi să îndemne la învăţătura cea sănătoasă şi să mustre pe cei potrivnici. Pentru că mulţi sunt răzvrătiţi, grăitori în deşert şi înşelători, ...."

Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel

" Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă, Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene, Gâlcevi necurmate ale oamenilor stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câştig. Depărtează-te de unii ca aceştia".

Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel

Iar parerea noastra, a simplilor pacatosi, nu poate si nu trebuie sa fie decat acea pe care ne-o releva Biblia, caci "toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu" (2 Tim. 3.16) si "Cuvântul Domnului rămâne în veac" (1 Petru 1.25) si acolo gasim toate raspunsurile. Slavit sa fie Domnul!

miercuri, 13 mai 2009

Gratiela Iordache, secretar de stat MFP, despre firmele suspendate ca efect al noii impozitari


"Foarte bine ca s-au suspendat! In sfarsit, au facut ceea ce trebuia! E bine sa te declari inactiv, daca esti inactiv. Si, sa va mai spun ceva: orice mic intreprinzator este avantajat, daca trece la PFA. Trebuie sa aveti si raspundere! V-ati asumat, pe langa beneficii, si niste responsabilitati!" a sosit raspunsul Gratielei Iordache, la intrebarea: "Dumneavoastra ati vazut ca mii de firme si-au suspendat activitatea"?

Ca si cum amaratul ala cu un IMM, care isi castiga greu painea pentru el si copiii lui si-a asumat beneficiul de a trai, acum sa-si asume si responsabilitatea de a muri. Logica de neam prost!

Geoana despre Basescu


"Sa traiti bine" a ajuns o vorba de claca si sunt tot soiul de glume pe aceasta expresie si acest sentiment s-a raspandit. Traian Basescu este un produs politic expirat, pentru ca nu a putut sa se achite de promisiunea facuta poporului", a spus Mircea Geoana, informeaza Agerpres. Potrivit acestuia, Traian Basescu "este in continuare presedintele doar al unui partid politic, continua sa mearga la intalnirile propriului partid, pentru ca acolo nu-l injura". "Traian Basescu s-a nascut dintr-un accident si trebuie sa plece."

Bocul „se suceste“. Mentinerea impozitului minim va fi decisa în functie de evolutia economiei


Guvernul va evalua impactul impozitului minim asupra firmelor si va lua o decizie privind mentinerea acestuia în functie de evolutia economiei, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, aratând totodata ca noua taxa a fost conceputa ca o masura de combatere a evaziunii fiscale, si nu de suprafiscalitate. Întrebat de presa daca Executivul va mentine sau va renunta la impozitul minim, premierul a raspuns ca problema va fi analizata. Sursa: Gardianul.

luni, 11 mai 2009

Hotel din Austria: Nu mai cazam clienti evrei din cauza experientelor neplacute pe care le-am avut cu acestia


Un hotel din Austria a refuzat sa cazeze o familie de evrei ortodocsi, suscitand un val de indignare, anunta presa locala, citata de AFP. Noul incident vine pe fondul unei recrudescente a manifestarilor cu caracter antisemit din aceasta tara.

Evreii, care locuiesc in Viena, au incercat sa-si rezerve o camera pentru a-si petrece vacanta la Serfaus (vest), in Tirol, dar raspunsul primit prin mail i-a lasat fara replica: "Nu mai cazam clienti evrei din cauza experientelor neplacute pe care le-am avut cu acestia", scrie cotidianul regional Tyroler Tageszeitung.

Incidentul a fost condamnat de comunitatea evreiasca din Tirol, precum si de primarul comunei, Georg Mangott, care au denuntat acest comportament drept inacceptabil.

Un alt incident antisemit care a marcat Austria recent: activisti nazisti cu cagule au perturbat sambata ceremonia de comemorare a eliberarii lagarului nazist de concetrare de la Mauthausen, scandand "Heil Hitler" si salutand fostii deportati francezi si italieni cu binecunoscutul salut nazist.

Parchetul vienez a fost sesizat, de asemenea, de prezenta unui afis controversat care apartinea unui partid de extrema dreapta din Austria, FPÖ, si care proclama: "Occidentul in mainile crestinilor".

Blaga si Videanu ameninta PSD-ul


Vazandu-si cum partidul lor scade in sondaje spre adevarata lor valoare, Blaga si Videanu ameninta PSD-ul cu scoaterea de la guvernare, in caz ca atacurile acestora continua in timpul campaniei electorale pentru europarlamentare:"Dacă ne mai atacaţi, plecaţi!" Sursa:Gandul.ro

In lipsa unor rezultate clare, Diaconescu minte

Intorcandu-se domnia sa de la Washington, dupa convorbiri sterile si lipsite de rezultate notabile pentru tara noastra, Cristian Diaconescu, ministrul nostru de externe arunca o gogoasa: "Ridicarea vizelor este o chestiune care nu se intampla intr-o zi, dar sunt sanse ca anul acesta sa fie ridicate vizele de catre Statele Unite in conditiile in care numarul persoanelor respinse este tot mai mic". Diaconescu a sustinut ca cele mai multe respingeri ale dosarelor pentru viza SUA se intampla pentru ca romanii nu stiu sa-si completeze corect documentele.

Se stia clar ca exista un procent de respingeri in care trebuie sa ne incadram, lucru foarte greu de indeplinit. Or ceea ce ne insira Diaconescu o stiam si noi si nu da nici o speranta Romaniei.

Scaune "electrice" din partea clanului Basescu


Fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, candidat independent la alegerile europarlamentare, si-a lansat candidatura, sambata, la Petrosani. Inainte de a ajunge la destinatie, a facut un popas pentru a-si respecta promisiunea fata de mama ei, daruind unui batran de la Azilul Suseni Gorj un “scaun electric”!?

Lasand deoparte greseala de exprimare a Ebăi, as fi curios cum au obtinut membrii familiei Basescu acel scaun? Din fondurile proprii sau ale statului?

duminică, 10 mai 2009

Duminica Slăbănogului


"Şi era acolo un om, care era bolnav de treizeci şi opt de ani. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând şi ştiind că este aşa încă de multă vreme, i-a zis: Voieşti să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ţi patul tău şi umblă."

[Fapte 9, 32-42; In. 5,1-15]. „De acum te-ai făcut sănătos; să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ţie ceva mai rău.” Păcatul nu vătăma doar trupul, ci şi sufletul. Uneori, lucrul e cât se poate de vădit; alteori, nu atât de vădit, dar adevărul rămâne adevăr, că şi bolile trupului sunt toate si întotdeauna urmare a păcatelor si pentru păcate. Păcatul se săvârşeşte în suflet si îl face bolnav de-a dreptul; însă dacă trupul îşi trage viaţa de la suflet, fireşte că un suflet bolnav nu poate oferi trupului o viaţă sănătoasă.

Singur faptul că păcatul aduce după sine întuneric sufletesc şi urât are o înrâurire nesănătoasă asupra sângelui, care este temeiul sănătăţii trupeşti; dar dacă stai să te gândeşti că el ne desparte de Dumnezeu, Care este Izvorul vieţii, şi îl pune pe om în potrivnicie faţă de toate legile care lucrează atât în el, cât şi în natură, te vei minuna cum de rămâne viu păcătosul după ce a păcătuit. Pricina este numai mila lui Dumnezeu, care aşteaptă pocăinţa şi întoarcerea lui. Prin urmare, bolnavul este dator, mai înainte de orice, să se grăbească a se curaţi de păcat şi să se împace în conştiinţa sa cu Dumnezeu. Acest lucru netezeşte şi drumul lucrării binefăcătoare a medicamentelor. Am auzit că era un doctor de seamă care nu se apuca de tratament până ce bolnavul nu se spovedea şi nu se împărtăşea cu Sfintele Taine; şi cu cât era mai anevoie de vindecat boala, cu atât cerea mai stăruitor acest lucru.

Sfantul Teofan Zavoratul (Sfintii si Parinti)

Mediafax