sâmbătă, 9 mai 2009

9 MAI - PROCLAMAREA INDEPENDENTEI


Pe 9 MAI 1877, Parlamentul ţării proclamă „Independenţa absolută a României”, profitând de o conjunctură politică favorabilă. Cu unanimitate de voturi, decizia primeşte consacrarea oficială. Mihail Kogălniceanu, ministrul de externe al Romaniei a declarat in parlament:Suntem independenti, suntem naţiune de sine stătătoare".

O sarbatoare minunata care, din pacate, nu mai este pomenita decat in treacat de oamenii politici si in mijloacele mass-media. Cuvantul "INDEPENDENTA", care altadata starnea emotie si traire, starneste acum frisoane mai-marilor Europei si ai lumii, este "incorect politic" si chiar provocator. Astazi toata lumea sarbatoreste cu mare pompa o zi nefasta pentru independenta tarilor, si anume ziua Europei. Care Europa? "Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?” zicea Mihai Viteazul.

vineri, 8 mai 2009

Monumente ce rescriu istoria


Un parc de aproximativ 3.000 de metri patrati va disparea in urmatoarele zile pentru a face loc Monumentului Holocaustului. Este vorba de un spatiu verde ce se afla in Centrul Istoric al Bucurestilor.

Ansamblul va cuprinde cinci obiective: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Tiganilor si Coloana, inalta de 20 de metri. Steaua lui David este simbolul evreilor, Roata romilor aminteste de migratia acestora din India spre Europa, Via Dolorosa semnifica o sina de tren, ce poate fi asociata cu imaginea trimiterii evreilor spre lagare. Coloana va putea fi observata de la distanta si va avea o compozitie complexa, in sensul ca isi va schimba profilul pe masura ce vizitatorul o inconjoara. Sursa: ziua.ro.

Problema care se pune este ce cauta un asemenea monument in Romania, o tara unde nu a avut loc nici urma de holocaust? (a nu se confunda cu teritoriile ocupate de maghiarii hortisti, autori ai deportarilor de evrei si crime impotriva acestora cat si a romanilor) Raspunsul ar fi ca nu apartine istoriei noastre nationale asa ceva si nici nu avem nevoie sa ne rescriem istoria in functie de interesele unui grup etnic. Ridicarea unui asemenea monument ar echivala cu recunoasterea participarii Romaniei la holocaust, ceea ce ar fi contrar realitatilor istorice.

Victimele impozitului forfetar


Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut cu 1330,3% in luna aprile 2009, comparativ cu aprilie 2008, de la 1.055 de suspendari de activitatea la nivelul intregii tari la 14.035, a anuntat Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). Sursa: wall-street.ro

Cuvintele lui Barbu Stefanescu Delavrancea s-ar potrivi perfect: "Cand cu ciuma lui Pogea, se raspandeau orasenii prin sate si satenii prin pustii".....

joi, 7 mai 2009

"Liber" la abuzuri pentru angajatii Garzii Financiare


Inspectorii Gărzii Financiare vor avea dreptul, în cadrul verificărilor derulate, să confişte bunuri, să legitimeze persoanele aflate la locul controlului şi să participe activ la percheziţii, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de Mediafax.

Astfel, Garda Financiară va putea solicita să participe, împreună cu organele abilitate de lege, la efectuarea percheziţiilor în localuri publice sau particulare cum ar fi case, curţi, dependinţe şi grădini, dacă există indicii că în aceste locuri sunt ascunse documente, mărfuri sau se desfăşoară activităţi care au ca efect evaziunea fiscală.

Angajaţii Gărzii Financiare vor putea să confişte bunurile a căror provenienţă, fabricaţie, depozitare, transport sau desfacere este ilicită, precum şi a veniturilor realizate din activităţi comerciale nelegale şi să ridice documentele financiar-contabile şi de altă natură care pot servi la dovedirea contravenţiilor sau infracţiunilor.

"Activităţile desfăşurate de comisarii Gărzii Financiare sunt, în multe cazuri, îngreunate de refuzul unor comercianţi sau a altor persoane implicate în săvârşirea unor fapte de evaziune fiscală de a se legitima, precum şi de lipsa unor dispoziţii legale care să permită indisponibilizarea bunurilor ce pot constitui corp delict, până la finalizarea verificărilor", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit proiectului, inspectorii GF vor putea să legitimeze şi să stabilească identitatea administratorilor unităţilor controlate, precum şi a oricăror persoane implicate, în săvârşirea contravenţiei sau faptelor de natură infracţională şi să solicite acestora explicaţii scrise, după caz, cu privire la faptele constatate. capital.ro

Astfel, s-a dat "liber" la noi abuzuri, asa cum anuntam si aici. In curand ne vor opri in trafic si femeile de serviciu.

marți, 5 mai 2009

Marea Prosteala

In 2005, oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii declarau pompos: "Niciodata omenirea n-a fost mai aproape de o pandemie ca acum, cu gripa aviara". Eugen Nicolaescu, a iesit si el la rampa cu o declaratie incendiara: "Pandemia de gripa aviara este inevitabila". Nicolaescu acredita ideea ca urgentarea achizitionarii de Tamiflu ar fi salvatoare, ministerul dispunand doar de 70.000 de doze, necesarul situandu-se undeva in jurul sumei de 500.000 de doze, in prima faza.

In 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a hotarat sa ridice la "5" nivelul de alerta, ceea ce inseamna o pandemie de gripa porcina iminenta. Bazac Ion, ministru sanatatii declara: "Un eventual val de pandemie al gripei porcine ar puta dura opt săptămâni în România, cu vârful în săptămâna a patra". O fi vorbit el cu mama Omida sau cu Carmen Harra, sarlatana de serviciu, care somera in America, s-a intors sa-si prosteasca compatriotii, ca prea le stie. Potrivit lui Bazac, in Romania sunt disponibile, in prezent, 39.000 de cutii cu antirale eficiente in caz de gripă. Deci trebuiesc cumparate alte cateva sute de mii pe bani buni, ca si asa vin banii de la FMI.

Ce rezulta din analogia asta? In ambele cazuri de asa-zisa gripa, una aviara si alta porcina, autoritatile din Romania au umflat la maxim criza , dupa un scenariu impus de OMS. Amandoi ministri s-au dovedit executanti excelenti ale ordinelor mai marilor... Scenariile corespund in detaliu, singura diferenta e ca nu mai e Flutur cel zelos ministru al agriculturii, ca sa lichideze porcii din Romania, asa cum a facut cu bietele gaini ale oamenilor saraci. Insa aceste gripe mai au un numitor comun, si anume Dr. Streinu-Cercel. Acest atotstiutor este un mare fan al Tamiflu, si cred ca este platit direct proportional cu panica pe care o induce populatiei cand vorbeste la televizor. Referitor la gripa aviara, zicea "Va fi pandemie, dar nu stiu cand". El vorbea de gravitatea gripei porcine si in acelasi timp sustinea ca nu are date despre virus! Acelasi ministru a incercat sa prosteasca o tara intreaga sa vaccineze fetele cu Gardasil, vaccin in urma caruia au decedat o gramada de tinere.

Iar ca totul sa fie complet, toti acesti trei muschetari ai gripelor si ai crizelor au fost anchetati penal.

Streinu-Cercel a fost urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie, fiind invinuit intr-un dosar ce priveste licitatii pentru cumpararea de echipamente medicale in 2001. Acuzatia principala care i se aducea - lui si altor trei persoane - este aceea de abuz in serviciu, anchetatorii sustinand urmatoarele: "In anul 2001, in calitate de membri ai Comisiei de licitatie pentru achzitionarea de aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei au intocmit un caiet de sarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale pentru spitalele din sistemul penitenciar, fara o temeinica fundamentare. Astfel au fost achizitionate aparate inutile in valoare de peste patru milioane de euro si totodata, prin atribuirea contractelor comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, au fost incalcate dispozitiile legale in vigoare privind achizitiile publice". A mai fost acuzat de procurori in diverse afaceri cu importuri de vaccinuri antivirale si anti-HIV.

Bazac a fost anchetat la Parchetul National Anticoruptie in dosarul "Sanatatea" in 2005. Dosarul fusese deschis in legatura cu transferul ilegal al unor fonduri in valoare de 5 miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara. Aspectele cercetate penal in acest dosar vizau incheierea unor contracte pentru aparatura medicala, servicii si sedii ale unor case judetene de asigurari de sanatate sau spitale, precum si conditiile de plata a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de catre unele firme, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite. Deasemenea, numele sau a fost implicat in scandalul de la interne, pentru a-l sprijini in Guvern la sefia serviciului secret pe Cornel Serban, seful DGIPI.

Fostul ministru, liberalul Nicolăescu, se află în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul "Loteria Naţională". El a fost, în perioada 1999 - 2000, secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice. De asemenea, a fost cercetat pentru ca nu s-a constituit parte civila intr-un proces, pentru recuperarea unui prejudiciu rezultat in urma unei licitatii pentru achizitionarea de sterilete (!?), organizata in 2002 de ministrul PSD Daniela Bartos, rezultand un prejudiciu de 660.000 de lei.

Masuri ciudate luate contra gripei porcine


Egipt - sacrificarea sistematica a tuturor porcilor din tara, adica in jur de 250.000. Consecinta? Ciocniri violente intre politisti si crescatori, majoritatea crestini, comenteaza AFP.
Irak - cei trei porci mistreti de la gradina zoologica din Bagdad au fost sacrificati ca masura de precautie.
15 tari, printre care China si Rusia - au interzis sau impus restrictii la importurile de porci si produse derivate din Mexic, Spania, Canada si Statele Unite.
China - a ordonat plasarea in carantina a 70 de mexicani la Beijing si Shanghai. Mexicul a trimis un avion in China pentru a-i repatria.
Hong Kong - 300 de clienti si membri ai personalului sunt in continuare inchisi la Metropark Hotel, unde a fost cazat timp de doar cateva ore un mexican de 25 de ani infectat cu virusul gripei porcine.
Franta - a decis restrictionarea sosirilor si plecarilor curselor aeriene dinspre si spre Mexic intr-o zona special amenajata pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle.
SUA - Un avion al United Airlines cu 245 de pasageri si 16 membri ai echipajului care asigura o legatura Munchen - Washington, a aterizat la Boston din cauza unei pasagere "care avea sau spunea ca are simptome de gripa".
Elvetia - 250 de soldati de la o unitate din Fribourg, au fost plasati in carantina din cauza suspiciunilor de infectare a doi dintre ei cu virusul gripei porcine.
Israel - marele rabin Sefard a facut apel la o zi de post si rugaciune pentru a opri propagarea virusului gripei porcine in aceasta tara. Sursa: ziare.com


Romania - cetatenilor le este interzis sa-si trateze racelile singuri, de catre cetateanul Bazac Ion. Vom vedea putin mai incolo care sunt interesele acestui individ in a promova vaccinul Gardasil intr-o campanie door-to-door, deoarece populatia nu a putut fi prostita altfel si care sunt interesele in a cumpara stocuri de Tamiflu, vaccin ineficient in cazul gripei aviare si foarte probabil ineficient in cazul oricarei gripe..

luni, 4 mai 2009

O noua masura stupida


Asa pot caracteriza decizia lui Bazac Ion, ministru politic al sanatatii, de a interzice farmaciilor sa comercializeze antivirale pentru populatie. Este o masura atat impotriva farmacistilor, cat mai ales impotriva omului de rand. In ceea ce ma priveste, o viata de om mi-am tratat singur gripele si racelile, precum si familia mea, si am facut-o bine. Ceea ce voi face in continuare, bineinteles. Problema este ca desi imi doresc sa fiu corect, sa platesc si sa achizitionez medicamentul de care am nevoie, fara ca Bazac, "decreţelul"sanataţii(n.1968), sa ma consulte, sunt nevoit sa "corup" o farmacista sau o lucratoare din sistemul sanitar care, contra unei sume de bani, va fi dispusa sa-mi ofere pilula magica. Si ca mine vor fi mulţi.

Bazac a mai fost audiat la Parchetul National Anticoruptie in dosarul "Sanatatea" in 2005. Dosarul fusese deschis in legatura cu transferul ilegal al unor fonduri in valoare de 5 miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara. Aspectele cercetate penal in acest dosar vizau incheierea unor contracte pentru aparatura medicala, servicii si sedii ale unor case judetene de asigurari de sanatate sau spitale, precum si conditiile de plata a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de catre unele firme, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite.

Iar daca majoritatea populatiei Romaniei continua sa creada elucubratiile vehiculate de acest Bazac, n-are decat sa se prezinte la spital inca de la primul stranut. Inseamna ca au uitat repede ţeapa luata cu "aviara" lui Flutur.

UPDATE. http://www.nowpublic.com/world/swine-flu-hoax

duminică, 3 mai 2009

Mediafax