sâmbătă, 11 aprilie 2009

Sambata lui Lazar, anticiparea Invierii Domnului


Invierea lui Lazar este sarbatorita in Biserica Ortodoxa cu o zi inainte de Duminica Intrarii lui Hristos in Ierusalim. Cele doua zile alcatuiesc impreuna hotarul si puntea de legatura intre Postul Pastilor si Saptamana Patimilor: sunt doua zile de praznuire, o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o saptamana, Invierea lui Hristos - biruinta asupra mortii. crestinortodox.ro.

vineri, 10 aprilie 2009

Exercitiu de imaginatie

Incerc sa-mi imaginez ce s-ar intampla daca:
  • Populatia tarii ar iesi in strada, protestand impotriva guvernului Basescu-Boc, guvern ce nu face nimic pentru a guverna tara asta, pentru a o scoate din criza, pentru a creea locuri de munca?
  • Tinerii tarii ar protesta violent impotriva parlamentului Romaniei, institutie care nu este interesata de a asculta glasul tarii, impotriva adoptarii codurilor-fantoma, a cipurilor biometrice?
  • Basescu si Boc s-ar trezi asediati in palatele lor de multimi care le cer demisia, reprosandu-le ca se folosesc de Romania ca de propria feuda, imbogatindu-se din banii nostri, ai contribuabililor?
  • Tot ce se intampla in Moldova s-ar fi intamplat in Romania?
Pai daca pentru arestarea lui Gigi Becali s-a folosit o companie inarmata pana in dinti cu munitie de razboi, probabil ca Basescu ar fi cerut sprijinul NATO impotriva populatiei Romaniei. Riposta regimului lui Voronin ar pali in fata actiunii fortelor "democratice" romanesti, de represiune. Parerea mea.

joi, 9 aprilie 2009

Ortodoxia, dusmanul nr.1 al Noii Ordini Mondiale


“Elita mondiala cauta sa forteze lumea sa intre intr-un “lagar de concentrare electronic” si singura piedica in calea lor este viziunea crestina a lumii, a declarat Valery Filimonov, biocibernetician, expert in managementul sistemelor si membru al Academiei de Arte si Stiinte Petrovsky.

“E un secret ştiut ca forta principala din spatele comunitatii globale de internet reuneste mai degraba membri anticrestini si cosmopolitani ai elitei mondiale decit oameni de stiinta” a declarat Filimonov agentiei Interfax-Religion.

Tot el a aratat ca acestia edifica o societate in care “fiecare persoana va fi sub supravegherea unui Big Brother ce protejeaza interesele stapanitorilor actuali ai lumii, regilor profitului si camatarilor ce actioneaza la scara globala. E clar ca recesiunea curenta face parte din schema elitei mondiale de a inrobi omenirea” arata Filimonov.

El mai crede ca “nu numai ca este edificat un sistem care sa permita supravegherea permanenta dar se construieste si o structura care sa exercite putere absoluta asupra oamenilor”. El a dat ca exemplu Opinia 20 a Grupului European de Etica a Stiintei si Noilor Tehnologii care arata ca e nevoie de “o transformare a rasei umane” prin “multiplicarea unor tehnologii body-friendly” (compatibile cu organismul uman) care ar “preceda introducerea cyborgilor”. Se propune modificarea indivizilor prin “dispozitive electronice, cipuri subcutanate (adica implantate) si smart taguri”, spune Filimonov.

El crede ca toate acestea sunt introduse cu scopul “de a suprima libertatea data de Dumnezeu omului si de a schimba complet comportamentul uman”.

“Oamenii vor trai conform unor reguli stricte determinate de modele de comportament sistemice, adica vor fi atasamente controlabile ale unor sisteme operate automat. Este evident ca oamenii nu vor putea sa traiasca dupa credinta lor religioasa intr-o asemenea retea globala si nu e un secret ca cei care coordoneaza Noua Ordine Mondiala au facut din Ortodoxie inamicul lor numarul unu”, a mai spus Filimonov”. Sursa: Razboi intru Cuvant.

Drama, ca divertisment de zi cu zi


Mass-media din intreaga lume si-a facut un obicei in a profita si a face bani din dramele oamenilor. Asta se intampla acum, cand toate ziarele sar sa ne prezinte, ca pe un castigator al unei competitii, cetateanul care a pierdut 17 rude in recentul cutremur din Italia. Oare asta doresc cititorii si telespectatorii sa afle? Ce ne-a facut sa dorim acest tip de stiri? Unde s-a produs declicul care ne-a schimbat intr-atata, incat sa asteptam cu bucurie sa urmarim dramele altora la emisiuni de genul "Stirile de la ora 5"? Eu nu gasesc raspunsul decat in firea pacatoasa a omului, care nici acum, in ceasurile de pe urma, nu pune cainta si izbavirea pe lista sa de prioritati.

Daca aveti alte raspunsuri, sunteti bineveniti.

Vestul nu e interesat deloc de situatia din Moldova


Televiziunea cu cel mai mare impact international, CNN, a ignorat practic in cursul zilei de marti protestele extinse din Republica Moldova. CNN a mediatizat pe larg revolutia trandafirilor din Georgia, cea a lalelelor din Kirghizstan si cea portocalie de la Kiev, insa a ignorat protestele spontane de la Chisinau fata de fraudarea alegerilor de catre comunisti. EuroNews a acordat o atentie limitata protestelor de la Chisinau, prioritatea fiind constituita de efectele cutremurului din Italia.

"Revolta din Moldova, organizata pe Twitter", si-a intitulat CNN reportajul postat pe site, referitor la evenimentele din Republica Moldova. Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat marti, in cadrul unei adunari spontane, in centrul Chisinaului, la o zi dupa protestele pasnice care au avut loc luni in capitala. CNN preciza ca majoritatea manifestantilor erau studenti si planuiau sa protesteze impotriva alegerilor despre care sustin ca sunt falsificate. Demonstrantii sustin ca Partidul Comunist aflat la putere a manipulat rezultatele alegerilor de duminica, facand sa iasa castigator cu 50 de procente.

EuroNews arata ca presedintele Vladimir Voronin acuza Romania de faptul ca s-a implicat in problemele interne ale acestui stat. Ministerul rus de Externe a declarat ca revolta de la Chisinau este un complot ce urmareste subminarea suveranitatii unui fost stat sovietic. Intr-un comunicat al Ministerului de Interne al Republicii Moldova se arata faptul ca, in cazul in care situatia o va cere, acesta va interveni cu arme de foc. Conform Euronews, in cursul noptii aproximativ 200 de persoane au fost arestate, fiind acuzate de jaf, furt, huliganism sau tulburarea linistii publice. Confruntarile de la Chisinau s-au soldat cu moartea unei femei si ranirea grava a catorva zeci de persoane. ziare.ro

miercuri, 8 aprilie 2009

Vanghelie: Becali e un tip haotic, dar o sa il sprijin


Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri ca nu-l simpatizeaza pe Gigi Becali, pe care il considera de altfel un tip "haotic", dar ca nu este de acord cu ce i s-a intamplat si s-a aratat gata sa-i acorde sprijin atat din punct de vedere uman, cat si politic.

"Pe Gigi Becali nu-l simpatizez, dar nu e normal ce i s-a intamplat. (....) Am senzatia ca e un tip haotic, dar din punct de vedere uman sunt alaturi de el si sunt impotriva a tot ce i s-a intamplat, daca putem sa-i acordam sprijin intr-o forma normala si legala am sa i-l acord atat din punct de vedere uman, cat si politic", a declarat Vanghelie. ziare.com

Criminalii Noii Ordini Mondiale


Potrivit unei înregistrări video obţinute de cotidianul The Guardian, britanicul Ian Tomlinson, ucis în timpul protestelor care au avut loc la summitul G20 din Londra, nu se afla printre protestatari şi a fost atacat de poliţişti, precizează publicaţia în ediţia electronică. În urma apariţiei acestui material video, ancheta privind moartea lui Tomlinson ar putea fi preluată de către Independent Police Complaints Commission (autoritatea britanică în materie de control al activităţii poliţiştilor).

Potrivit imaginilor înregistrate miercurea trecută, Tomlinson a fost surprins la Royal Exchange Passage, cu numai câteva minute înainte de a-şi pierde viaţa, mergând cu mâinile în buzunare şi fără a opune rezistenţă poliţiştilor.

Câţiva ofiţeri, unii însoţiţi de câini şi aflaţi la mică distanţă în spatele lui, încercau să îl determine să se grăbească, în timp ce un poliţist, care purta echipamentul de intervenţiei al poliţiştilor britanici, pare să îl lovească din spate cu un baston. La scurt timp după atac, bărbatul în vârstă de 47 de ani a suferit un atac de cord şi a murit. Gandul.

BANCILE NU PLATESC TAXE LA STAT


Din aceasta cauza bancherii prin intermediul papusilor de la G20 doresc desfiintarea paradisurilor fiscale intrucat in toata lumea nici o banca nu plateste taxe vreunei tari ! Asadar ele sunt intr-un paradis fiscal perpetuu oriunde s-ar afla.

Cand s-a vorbit ultima data de cotizatia bancilor la bugetul statului?

Cand s-a scris ultima data sau s-a prezentat la televizor cam cate procente intra prin impozite de la banci in contul statului?

Niciodata, pentru ca nu se pune problema de asa ceva, este atat de simplu - bancile nu platesc nicio taxa la niciun stat. Bancile sunt stat in stat. Si nimeni nu observa, sau nu are curajul sa afirme acest lucru public pe un canal "oficial" ! Bancile oricum aveau dreptul sa tipareasca bani din nimic prin procedeul legalizat international numit fractional reserve banking, acum vad ca nici taxe nu platesc... Viata ta este o iluzie.

Nu este normal sa platesti taxe la stat ! Acest lucru s-a intamplat datorita datoriei colosale cumulate in timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial a guvernelor catre banci particulare, da ai citit bine. Anglia "invingatoare" a terminat de platit datoria cumulata din cel de-al doilea razobi modial prin '97 .

Normal este cand te imbolnavesti sa platesti doctorul, cand mergi pe autostrada sa platesti...De ce sa platesc eu inainte pentru bolile si drumurile altora, asta creeaza lene si iresponsabilitate civica ! Taxarea preventiva ca procedeu este anormala, totalmente necapitalista. Taxele pe venit sunt o modalitate de control asupra populatiei. Masurile totalitare ale lui Obama (prin plata datoriilor bancare private din bani publici) au dublat datoria publica catre stat a americanilor - de la 33.000 USD au ajuns la 65.000 USD, orice copil se naste primeste din start o datorie din partea statului - aici se ingroapa taxele tale... romanii ii ajung din urma cu inca cateva imprumuturi de la FMI.

Guvernele din toata lumea taxeaza (fura) totul :

1. Taxeaza benzina cu 90% pentru drumuri
2. Taxeaza circulatia marfurilor TVA
3. Taxeaza venitul cetatenilor
4. Taxeaza profitul firmelor
5. Taxeaza importurile
6. Taxeaza mostenirile
7. Taxeaza dobanzile
8. Taxeaza pensiile
9. Taxeaza aerul (taxa pe carbon)
10. Taxeaza vacantele si alte produse de lux
11. Taxeaza zborurile internationale

In tot acest timp bancile nu platesc nico taxa, nici TVA, nici taxa pe venit !
TU PLATESTI TOT CE NU PLATESC BANCILE !

Sursa

Insanatosire grabnica!

Insanatosire grabnica dorim IPS Bartolomeu Anania, internat pentru o afectiune respiratorie intr-o clinica din Cluj-Napoca!

CUVIOSUL IUSTIN POPOVICI - 30 de ani de la mutarea in Cer

Parintele Iustin al sarbilor nu a fost insa numai un neinfricat si aprig luptator, cu imbatabile arme teologice impotriva ecumenismului si a tuturor umanismelor antihristice (toate de extractie ariana, a demonstrat el) care cauta sa sfasie Biserica dinaluntru si dinafara; nu a fost nici numai o constiinta vie care a denuntat ferm compromisurile apostate cu fiara comunista, asumandu-si pentru sine o neincetata prigoana; nu a fost numai un fin si adanc teolog al Tainei lui Hristos Dumnezeu-Omul si a Tainei Trupului Bisericii. Pe langa toate acestea si pe langa multe altele, Cuviosul Iustin a fost, in acelasi timp - NOTA BENE! - si un om de o desavarsita smerenie, sensibilitate, blandete si delicatete, care nu putea sa vorbeasca oamenilor despre Dumnezeu fara sa-i vina darul lacrimilor, care, in mod sincer, nu vedea nimic bun in sine si nu se simtea deloc vrednic de mantuire si care, acolo unde nu era in joc Adevarul Bisericii, nu stia cum sa se poarte mai atent si mai cald cu fiecare om, astfel incat sa nu-l mahneasca cu nici cel mai mic lucru. Sa luam deci aminte, cu intelepciune la viata acestui far luminos al Ortodoxiei contemporane!

vezi tot articolul Razboi Intru Cuvant

"Nu americanii decid cine intră în Europa sau nu"


Puternicul ministru de Externe al Franţei, Bernard Kouchner, a declarat că este contra ideii de a permite intrarea Turciei în Uniunea Europeană din cauza comportamentului Ankarei la summitul NATO de săptămâna trecută.

Preşedintele Sarkozy se opune de mult timp intrării Turciei în UE şi aceasta a fost politica oficială franceză, dar ministrul său de Externe a fost până acum mai deschis acestei idei- cel puţin până la summitul de sâmbătă la Strasbourg.

"Evoluţia Turciei înspre o direcţie mai religioasă mă îngrijorează" declara ministrul. Insistenţele lui Obama de a susţine cauza Turciei l-au făcut pe Sarkozy să îi amintească omologului american că SUA nu este membră UE, iar această problemă este o chestiune internă.

"Nu americanii decid cine intră în Europa sau nu. Noi suntem stăpâni în propria casă." a spus Kouchner. antena3.

Comunistul Voronin despre manifestatiile din Moldova


  • O mana de fascisti beti de furie incearca sa comita o lovitura de stat
  • Liderii opozitiei au ales calea preluarii violente a puterii
  • Nu vom permite ca acesti provocatori sa profaneze simbolurile statului
  • O sa le aratam ca exista o putere in Moldova care va apara cu fermitate integritatea Statului
  • Tot ceea ce au intreprins in ultimele 24 de ore nu poate fi descris altfel decat ca o lovitura de stat
Nu vi se par familiare aceste remarci, din trecutul nu foarte indepartat al Romaniei?

marți, 7 aprilie 2009

Hotia in vremuri de restriste


Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor a constatat ca 100 de case care trebuiau construite pentru sinistrati nu au fost ridicate, desi banii pentru ele au fost alocati.

Verificarile celor de la minister au scos la iveala faptul ca, desi primariile locale au primit bani si materiale pentru construirea caselor, acestea nu exista in evidentele administratiilor locale, potrivit Monitorul de Vrancea. Toate astea s-au intamplat dupa inundatiile din 2005.

Pentru ca asa vrea FMI


Reprezentantii Consiliului National pentru IMM din Romania au declarat ca in discutiile dintre partenerii sociali si Ministerul de Finante, legate de impozitul forfetar, "s-a ajuns la un pseudosoconsens cu Ministerul de Finante. A fost un circ acolo, ca la piata. MFP a argumentat ca introducerea impozitelor chiar si pentru firmele cu cifre mici de afaceri este solicitarea FMI", a explicat Florian Pirvu, vicepresedinte al organizatiei. Potrivit acestuia, se asteapta adoptarea ordonantei de urgenta miercuri, 8 aprilie. Hotnews.

Pai daca asa vrea FMI-ul, intre 25 si 50% din firmele mici vor iesi de pe piata. Adio gringos!

Sentinta dezamagitoare


Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins recursul lui Gigi Becali si a celorlalti implicati in incidentul legat de furtul autoturismului lui Becali, la decizia de arestare pe o perioada de 29 de zile. Mai mult, avocatii acestuia nu au avut acces la dosar si la continutul acestuia, masura care aduce aminte de vremea persecutiilor comuniste. Comanda politica in baza careia a avut loc arestarea lui Gigi Becali s-a dovedit mai puternica decat constiinta a trei oameni.

82,66% din români: Arestarea lui Becali are substrat politic.
17,34% dintre români: Arestarea se justifica.

luni, 6 aprilie 2009

NU noilor impozite!


Guvernul Boc este disperat. Nu reuseste sa gestioneze banii, nu reuseste sa faca reforme, nu aplica deloc principiiule de buna guvernare (din contra), nu reuseste sa reduca birocratia, insa se imprumuta de la FMI, in noul sau rol de lup milostiv. Si pentru asta trebuie sa haiduceasca pe cineva. Normal, pe cei care, desi au de-a face cu o criza fara precedent, totusi stau pe picioare.

Deja taxele au fost marite (prin cresterea contributiilor la fondurile de sanatate cu peste 3%). Acum a venit randul microintreprinderilor, de la 1 Mai, micii intreprinzatori vor trebui sa cotizeze cu minim 1.625 de lei pe trimestru, indiferent daca au pierderi sau nu si indiferent daca se afla intr-o zona saraca, cu somaj ridicat, sau in centrul Bucurestiului (nu ca a avea o firma in centrul Bucurestiului ar insemna automat profit ridicat). Cred ca data de 1 Mai, ziua proletariatului, a fost aleasa cu multa ironie de catre guvernanti pentru a mari impozitele micilor intreprinzatori.

Ceea ce guvernul nu intelege este ca Romania este in plina criza, criza ce afecteaza intregul glob. Asadar, firmele ce vor avea de suferit cel mai mult vor fi cele orientate pe export. Apoi, multe firme cu capital strain si orientate catre piata romaneasca se vor retrage iar altele isi vor limita investitiile si, daca sunt profitabile, isi vor repatria profitul. Asadar, singurele activitati economice care ar putea avea un efect compensatoriu sunt firmele de stat (nereformate, cu directori clientelar politic) sau firmele private cu capital romanesc orientate catre piata romaneasca. Iar aceste din urma firme, in care ne sta speranta revenirii economice, sunt in general mici si mijlocii. Acolo sta spiritul intreprinzator autohton, aflat inca la inceput, caci nu au trecut nici 20 de ani de la caderea comunismului. Daca vrem ca Romania sa aiba un viitor economic si daca vrem sa iasa din criza cat mai elegant, ei bine este logic ca acest sector al IMM-urilor trebuie incurajat. Insa guvernul tocmai asta nu face: ii pune piedici si il impoziteaza si mai tare.

NU noilor impozite! Din pacate, opozitia parlamentara este slaba iar asociatiile IMM-urilor nu au reflexe nedemocratice precum au sindicatele ce una-doua apeleaza la greve.Sursa: Jeopardy.foto:gandul.

FMI ne vrea in zona "Euro"


Pentru a ne putea controla mai bine economiile si criza(n.n.), FMI considera ca statele Uniunii Europene, din Europa Centrală şi de Est, care se confruntă cu probleme ar trebui să treacă la euro chiar dacă nu ar deveni membre cu drepturi depline ale zonei euro, arată Fondul Monetar Internaţional într-un raport confidenţial, citat de Financial Times (FT), scrie Reuters, citat de NewsIn.

Cele 16 state membre ale zonei euro ar putea să relaxeze condiţiile de intrare, astfel încât aceste state să devină membre cu drepturi restrânse, fără drept de reprezentare în cadrul Băncii Centrale Europene, scrie FT. ”Pentru ţările din UE, trecerea la euro oferă cele mai mari beneficii în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor cum ar fi acumularea de datorii în valută străină, eliminarea incertitudinilor şi restabilirea încrederii”, se arată în raportul ce a fost scris aproximativ acum o lună. Sursa: adevarul.ro

Consider, fara nici un fel de rezerva, ca inrobirea tarii noastre ar fi desavarsita in momentul adoptarii monedei Euro. Vazand mai-marii lumii ca Romania refuza sa aiba o criza grava, vor sa adopte masura aceasta in graba, masura ,estimata anul trecut, ca posibila doar la nivelul anului 2014.

Duda se vrea presedinte?

Actorul Radu Duda doreste sa joace rolul vietii lui, luand in considerare candidatura la preşedinţia României, iar un eventual anunţ în acest sens ar putea veni pe 10 mai, de Ziua Monarhiei.

Pentru a ocupa postul de la Cotroceni, el ar putea fi consiliat de Betsy Myers, o colaboratoare apropiata a preşedintelui Barack Obama. Aceasta a fost invitata familiei regale, unde a şi declarat că l-ar susţine pe principele Radu la funcţia supremă în stat. Visul lui de marire se pare ca nu s-a oprit la familia regala si averea acesteia.

duminică, 5 aprilie 2009

Duminica Sf. Maria Egipteanca



"Leapada naravurile lumesti, si fiecare fapta a ta, fiece pas al tau, sa le savârsesti asa cum porunceste legea cea buna a Evangheliei: si ai sa vietuiesti în mijlocul lumii ca în pustie." "Lumea va merge la teatru, tu la biserica; ea va dansa, tu vei bate metanii; ea va fi la plimbare, tu acasa, în însingurare; ea va fi întru graire desarta si glume, tu întru tacere si slavoslovire a lui Dumnezeu; ea va fi în placeri, tu în osteneli; ea va citi romane desarte, tu vei citi Dumnezeiestile Scripturi si scrierile Sfintilor Parinti; ea va fi la petreceri, tu vei sta de vorba cu cei de un cuget cu tine sau cu parintele duhovnicesc; ea îsi va face socoteli egoiste, tu vei face jertfa de sine; ea va fi în visari patimase, tu în cugetare la cele Dumnezeiesti."

Sfantul Teofan Zavoratul

Mediafax