sâmbătă, 11 octombrie 2008

O viata, o lupta



Continua lupta neobosita a acestui titan al romanismului care este profesorul Ion Coja, ardeleanul inimos(nascut la Constanta)aflat intr-un permanent razboi cu fortele antinationale, antiromanesti si anticrestine care sapa la temelia cetatii, pana acum impenetrabila, care se numeste Romania, dar subrezita de conditiile integrarii si de slugarnicia unor viermi care capuseaza viata noastra politica. A fost printre putinii care, dupa "revolutie", a demascat caracterul anti national al acesteia si jaful organizat la care a fost supusa tara. Acum a iesit din nou la rampa, cu un exceptional "APEL la Memorial", pe care il recomand tuturor sa-l citeasca si sa judece cu inima de roman. Felicitari domnule profesor!

Link: http://www.ioncoja.ro/2008/10/08/apel-la-memorial/

Imbolnavit de deces ?


Politicianul austriac de extrema dreapta Jorg Heider a decedat, dupa ce masina sa a parasit carosabilul unei sosele din Carinthia, regiune austriaca considerata sediul sau politic. Era cunoscut pentru pozitia sa impotriva imigratiei si anti-UE. Poate tocmai de asta "s-a imbolnavit de deces".

Au inceput protestele

Populatia a inceput protestele in statul politienesc ce-si are capitala la Londra, in fata Bank of England, precum si in Islanda, tara a carui sistem financiar s-a prabusit primul, contrar asteptarilor care sugerau Irlanda. Medvedev, presedintele Rusiei a promis o infuzie de 4-5 miliarde de euro pentru a salva Islanda de la colaps total. Cine urmeaza?

Bancile, intre aroganta si (de)cadere

Ieri, aveam de platit o rata la un leasing, si am rugat-o pe sotia mea sa mearga sa plateasca la banca, banuind ca va trebui sa stau cam mult la coada, iar rabdarea nu e punctul meu forte. Ceea ce s-a si intamplat. Poate totul ar fi decurs rapid, daca vreo 7-8 persoane nu ar fi venit special pentru a anunta banca ca luni isi vor retrage banii din conturi. Sumele peste anumite plafoane se anunta cu 2 sau 3 zile inainte de ridicare. Cand mi-a povestit sotia, am inteles perfect de ce apareau tot felul de personaje in mijloacele mass-media pentru a convinge populatia sa nu ridice bani. Oamenii intra in panica. Iar acum, imi aduc aminte de aroganta anumitor functionari de banca, in momentele cand "cerseam" cate un credit si eram pasat si amanat. Imi aduc aminte, cand solicitand un credit,la deschiderea unui nou punct de lucru, la banca unde imi desfasuram activitatile, Reiffeisen Bank, am fost amanat pana m-am enervat si m-am infiintat la alta banca, am intrebat care sunt conditiile de creditare, le indeplineam perfect si a doua zi aveam cont la acea banca, dar si banii de credit in el. Am decis sa renunt la austrieci, in favoarea celor care m-au servit prompt. Cred ca in curand va dispare si aroganta si anumite obiceiuri care persista in sistemul bancar romanesc. De abia astept sa vad ofiterii de credite cum incearca sa racoleze clienti pentru produsele lor, noi oferte atractive si mutre mai putin acre. Chestiune de zile.

vineri, 10 octombrie 2008

F. William Engdahl (scriitor şi analist politic): “Criza sistemului financiar american va determina o recesiune economică mondială

Sunteţi printre cei care au explicat cu mare claritate cum se face că în prezent preţul petrolului este rezultatul unor speculaţii şi inginerii financiare, şi nicidecum rezultatul tradiţional dat de cerere şi ofertă. Explicaţi-ne puţin cum stau lucrurile.
Regimul Bush-Cheney e un proiect susţinut de marii jucători din domeniul petrolului şi de către complexul militar industrial. Agenda lor conţine printre altele manipularea şi creşterea dra­matică a preţului pe fiecare baril de petrol, pentru a controla, printre altele, dezvoltarea economică mondială. În ultimii câţiva ani, administraţia Bush a făcut paşii necesari pentru influen­ţarea contractelor viitoare şi, în general, a comerţului cu petrol. Responsabilul cu regularizarea pieţelor şi contractelor în domeniu, cu protejarea împotriva fraudelor, manipulărilor şi practicilor abuzive în economia de piaţă, CFTC (Commodity Futures Trading Commission), a abdicat în mod explicit de la supra­ve­gherea schimburilor şi contractelor comerciale de pe pieţele de petrol încă din 1966. Calculele mele conser­vatoare spun că, în prezent, cel puţin 60% din cei 100$ preţ pe baril provin din speculaţii viitoare ale fondurilor private, ale băncilor şi grupurilor financiare care folosesc ICE Futures Londra, NYMEX New York şi schimburile interbancare necontrolate menite să evite verificările ulterioare. Regulile americane referitoare la Comisia guvernamentală menţionată permite speculanţilor să cumpere contracte viitoare pe NYMEX, plătind doar 6% din valoarea contractului. La preţul actual de 128$ pe baril, asta înseamnă că un viitor comerciant trebuie să pună deoparte doar 8$ de baril. Restul de 120$ îi împrumută. Această diferenţă extremă de 16 la 1 ajută la creşterea nerealistă a preţurilor şi determină pierderi bancare, precum şi alte dezastre la nivelul cheltuielilor per populaţie. Guvernul şi Congresul ştiu foarte bine ce se întâmplă, dar puterea băncilor este atât de mare la Washington încât nu s-a făcut nimic pentru controlul speculei, deşi preţul barilului de petrol a ajuns în vară şi la 147$. În fapt, este o decizie politică luată de guvernul american de a permite băncilor de pe Wall Street să controleze preţul petrolului.

Dat fiind că pentru a tăia capul meduzei ar fi necesar să se ajungă la nivele importante din administraţia Statelor Unite, care sunt şansele de a se pune capăt speculaţiilor de acest fel?
Aşa cum deja s-a văzut de când cu creşterea exagerată a preţului petrolului din iunie şi iulie când s-a ajuns la 135-147$ pe baril, Con­gresului îi lipseşte voinţa politică, chiar şi în an electoral, de aliniere a Asociaţiei bancherilor americani de pe Wall Street. Nu a făcut nimic semni­ficativ, nici măcar atunci când preţul a crescut cu mai mult de 25$ într-o zi, pentru a controla specula distructivă. Casa Albă şi Congresul au depăşit orice limită. Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni pe piaţa financiară americană e o nouă dovadă că sunt depăşiţi de situaţie.

Un alt domeniu controversat este cel al vânzărilor de armament. Departamentul de Apărare al SUA a anunţat recent că va vinde Israelului rachete inteligente GPU-39, ştire ce a fost imediat speculată ca o dotare a Israelului cu exact tipul de rachete necesare unei intervenţii împotriva Iranului. Cum comentaţi?
Posibilitatea unui atac israelian asupra Iranului în viitorul apropiat este, din punctul meu de vedere, una infimă. Administraţia Bush are nevoie imperioasă de cooperarea cu Iranul pentru a putea controla Irakul. Se duc discuţii secrete cu Teheranul de câteva luni, deşi se publică permanent zvonuri referitoare chiar la un posibil atac american. În realitate, preşedintele Bush a anunţat recent conducerea de la Tel-Aviv că nu ar ierta o eventuală criză determinată de un atac independent din partea Israelului. Din punctul meu de vedere, orice atac asupra Iranului fie din partea Israelului sau a Washingtonului iese din discuţie, indiferent de vânzările americane de armament. Ar fi mult prea periculos. Armata americană e sub tensiune, morala e la un nivel foarte scăzut, conform rapoartelor directe. Sistemul financiar american e într-o criză sistemică ce va determina o recesiune economică mondială, după părerea mea chiar mai rea decât cea din anii 1930.

În ultimii doi ani SUA au vândut armament în valoare de 32 de miliarde de dolari. Majoritatea analiştilor au spus că este exclusă o nouă intervenţie militară a SUA, dat fiind că războaiele din Afganistan şi Irak au fost un eşec, în ciuda fondurilor uriaşe investite. S-a spus, dat fiind şi perspectiva recesiunii economice din ce în ce mai grave, că SUA nu-şi pot permite un nou război. În aceste condiţii, nu cumva avem de-a face cu o retorică agresivă din partea SUA menită să declanşeze o psihoză a războiului şi o nouă cursă a înarmărilor care va umple buzunarele “băieţilor deştepţi” ?
În momentul de faţă există o fractură care, deşi de culise, trece chiar prin centrala strategică a administraţiei Bush. Sunt dovezi clare că Dick Cheney e cel care l-a încurajat pe preşedintele georgian Mihail Saakaşvili să atace Osetia de Sud şi Abhazia deşi ştia foarte bine că forţează o reacţie din partea Rusiei. De ce? Pentru că Cheney e purtătorul de cuvânt al fracţiunii pro-război, a neo-conservatorilor războinici care sunt responsabili şi de dezastrul din Irak şi Afganistan. Cheney face orice e posibil pentru ca prietenul lui, John McCain, să ajungă preşedinte. Un conflict internaţional cu Rusia invadând Georgia l-a scos în faţă pe McCain, experimentatul erou de război, măcar în aparenţă. În plus, Dick Cheney şi industria militară îşi doresc cu disperare să reînvie Războiul Rece pentru a-şi justifica existenţa militară şi a-şi creşte puterea. Periculos şi menit să provoace, scutul anti-rachetă din Polonia şi Cehia este susţinut de partea fracţiunii neo-conservatoare Cheney. Amplasarea acestui scut provoacă la extrem şi există riscul de a împinge lumea pe marginea unui război nuclear. Nu cred că ţine de bani sau de buzunare grase, pe cât ţine de disperarea elitei puterii americane de a-şi păstra rolul de imperiu mondial şi – fără a fi numită aşa neapărat – singura superputere mondială. Dezintegrarea financiară e un semnal clar al sfârşitului Americii postbelice ca superputere financiară. Din 2003, războiul din Irak marchează sfârşitul Americii ca unica superputere militară. Răspunsul Rusiei în Georgia a confir­mat tuturor acest lucru. Statele Unite ca superputere şi imperiu în declin se află într-un stadiu de negare al acestor evidenţe, atitudine periculoasă atât pentru viitorul american, cât şi al întregii lumi.
(va urma)

Interviu realizat de Gabriela Ioniţă, in nr.60 al revistei Cadran Politic

joi, 9 octombrie 2008

9 octombrie 1967 - 41 de ani de la asasinarea lui Che Guevara


Nathalie Cardone - Hasta Siempre Comandante

miercuri, 8 octombrie 2008

SUA, la un pas de legea martiala?

Congresmanul republican Brad Sherman din California acuza ca s-a indus o atmosfera de panica in randul alesilor americani, cu scopul de a trece la vot Planul (dubios) de salvare a pietei financiare a SUA. In cadrul unui speech, el a marturisit ca stie o gramada de congresmani care au fost amenintati cu introducerea legii martiale pe teritoriul Statelor Unite, daca planul Paulsen nu va trece. Nu suna prea roz, nu-i asa? Noroc ca a trecut. Pentru cine? Nu se stie.

marți, 7 octombrie 2008

Ex-ministrul de externe al URSS propune crearea unui guvern mondial

"Fostul preşedinte al Georgiei, fostul ministrul de externe al URSS, Eduard Şevarnadze, propune crearea unui guvern mondial – „Parlamentul Internaţional”, comunică publicaţia Gazeta.ru.

Scrisoarea deschisă, care poartă titlul „Strategia de supravieţuire”, adresată secretarului general al OMU Ban Ki-Moon, statelor membre a ONU, tuturor organizaţiilor internaţionale, guvernamentale şi non-guvernamentale, a fost publicată astăzi în ziarul „Georgia Liberă”.

Odată ce am creat Parlamentul European, de ce să ne oprim la jumătate de drum? Să ducem acest proces până la capăt şi să reorganizăm ONU într-un Parlament Internaţional”, propune Şevarnadze.

Fostul preşedinte georgian insistă, de asemenea, pe luarea unor „măsuri urgente” pentru „salvarea păcii pe pământ şi vieţii pe întreaga planetă”."


Iata de unde sare iepurele, de unde nici nu te astepti. Si cand te gandesti ca noi credeam ca e un ingeras!


articol preluat de pe Novopress Chisinau.


Viitorul românilor, sclavi la multinaţionale!

Au trecut 19 ani de la revolutia din decembrie 1989, adica momentul la care romanii au dat comunismul ceausist pe capitalismul salbatic. Adica am dat ratiile alimentare , lipsa de libertate, creditele la casa si la CAR, lipsa de bani, cozile la alimentara pe mancare plina de E-uri si chimicale, credite la care platim o viata intreaga, cozile la hypermarket, interdictii, am devenit dependenti de programele proaste de la TV, vacante pe datorie, viata pe datorie. Ce anume s-a schimbat in viata noastra ? Generatia parintilor nostri a fost obligata sa munceasca 8-10 ore pe zi in cadrul intrecerii socialiste, generatia noastra munceste 12 ore pe zi pana la epuizare sau moarte; Parintii nostri munceau in marile uzine socialiste, generatia noastra munceste la multinationale…Ce s-a schimbat in viata noastra ? Avem libertate de exprimareOare???

Intr-un interviu din ziarul austriac Die Presse, Martin Schwedler, membru al consiliului director al Raiffeisen Investment, sustine ca afacerile romanesti nu au nici o sansa in fata MASINARIEI INTERNATIONALE, romanii avand o singura destinatie finala : sa fie preluati sau angajati ai multinationalelor.

Cele mai mari companii romanesti sunt preluate de multinationale, si tot mai multi romani sunt angajati si DIRECT DEPENDENTI de salariile si contractele incheiate cu acestea; intreaga economie romaneasca si aproape toti romanii sunt la cheremul lor. Uitati-va la sectorul retailului de alimente; Dupa ce au distrus Bucurestiul unde , dupa ce au fost daramate de catre Primaria Bucuresti in 2000-2002 peste 100.000 de chioscuri sau mici magazine care erau tinute la nivel de afaceri de familie, ne-au fost plantate cateva zeci de super si hypermarketuri, care au distrus orasul, au distrus orice mica initiativa, ne-au adus cu ele aglomeratia, furtul la raft, produse expirate , mancaruri cu chimicale, tot mai multi bucuresteni lucreaza ca robii cate 10 ore pe zi….Ati auzit voi sa existe sindicat al angajatilor la Cora , Carrefour sau Metro ? Eu nu am auzit ….Romanii sunt tinuti in frau, si fara sa ne dam seama, am dat comunismul si toate relele acestuia , pe o totala dependenta fata de aceste multinationale.

In Romania, sau mai exact la ce ne asteapta viitorul, nu imi doresc sa imi vad copii plecand ca niste roboti la serviciu la 8 dimineata, venind acasa seara la 21:00, cumparand in graba o portie de mancare de la fast-food, si adormind la televizor. Asteptand cuminti sa primeasca salariile pe card, sa nu aiba nimic al lor!

In 1989, ne plangeam ca este cenzura, ca suntem monitorizati….Dupa 19 ani de zile, datele noastre personale sunt procesate si cunoscute de multinationale [ banci, telefonie, asigurari ] , telefoanele ne sunt inregistrate de companiile de telefonie, e-mailurile sunt citite si stocate, puse la pastrare pentru momentul la care nu vom fi cuminti si se vor scoate de la naftalina sa ni se dea cu ele in cap, suntem monitorizati, scanati…..Ce s-a schimbat ?

La BCR, angajatii au intrat in greva . Am primit un mesaj de la un angajat al BCR din Pipera care imi spunea “programul de lucru este infernal; lucram ca nebunii si cate 12 ore pe zi si cand cerem plata orelor suplimentare ni se spune ca avem salarii bune si sa nu ne mai vaitam. In plus, suntem obligati sa lucram in zilele de repaus, ceea ce face imposibila recuperarea capacitatilor de munca. Daca in comunism lucram si sambata, acum am ajuns sa ni se ceara sa lucram si duminica. Multi dintre noi, mai ales cei de la ghisee arata ca niste mumii, se ombolnavesc, suntem privati de viata sociala si familiala, iar starea de sanatate ne este pusa in pericol. Eu nu reusesc sa imi vad baietelul decat 1 ora dimineata, pentru ca ajunga acasa atat de tarziu incat el doarme. Petrec 80 % din timpul zilei la serviciu si totul pentru ca acesti manageri obsedati sa castige tot mai multi bani, ne mana ca pe vite, ca pe sclavii care lucrau la piramide. Asa ceva nu am vazut nici macar in cadrul intrecerii socialiste din comunism. Cred insa ca ne-am trezit cam tarziu pentru ca ne-au incalecat deja..Nu stiu ce va fi cu noi.”

Ati uitat deja de Raluca Stroescu, tanara care a murit in 2007 din cauza extenuarii la care a fost supusa de catre o alta multinationala? Drama este ca Raluca castiga bani, insa…nu apuca sa se bucure de ei, in fapt nu apuca nici macar sa mai doarma, pentru ca multinationalele trag de tine pana la epuizare…

Iar multinationalele, dupa ce au facut posibil ca majoritatea romanilor sa ajunga sa lucreze pentru ei, isi desavarsesc opera distrugand si micile afaceri romanesti, dominand si acaparand toate domeniile economiei nationale. Au terminat cu retailul in vanzarea de alimente, pentru ca asta era cel mai important, intrucat prin mancare si bautura controlezi omul cel mai bine, au trecut si terminat cu sectorul bancar unde romanii sunt cea mai exploatata natie din UE, au trecut la turism unde agentiile mici si mijlocii sunt inghitite de marii tour-operatori multinationali, constructii, transporturile…tot. Iar mica initiativa si taranii care mai produc alimente naturale, sunt dusmani ai acestor multinationale, sunt haituiti, falimentati si noi nu facem nimic sa-i salvam…pentru a ne salva pe noi!

Sa stiti ca aceasta dilema si poate senzatia ca nu avem ce sa facem a fost cel mai pacatos sentiment care a fost indus romanului in perioada 1945 -1989. Adica in toti acesti ani, romanii din generatia parintilor nostri au stat sub jugul comunist, fiind convinsi, ca nu au ce sa faca , nu au cum sa scape si trebuie sa se resemneze. Si asa au facut jocul unui grup mic de escroci grupati in jurul unei familii de tirani, care au condus si jefuit tara asta timp de 45 de ani. Aceeasi greseala si aceiasi prejudecata gresita o fac si multi cei din generatia noastra, care incep sa se resemneze si sa aleaga supunerea.

Insa poate ca sunt inca sperante, pentru ca paharul nemultumirilor incepe sa se umple! Si ce ne deranjeaza cel mai tare este faptul ca, au ajuns sa ne sfideze, sa ne ignore ca oameni, sa ne trateze ca pe niste robi care le aduc profituri, si culmea este ca indivizi precum acest Martin Schwedler , ne si rade in fata spunandu-ne ca soarta ne este pecetluita. D-le austriac, poate ca nu este asa…toti dictatorii din istorie (de exemplu, conationalul tau Adolf Hitler!) au crezut la fel si pana la urma au sfarsit lamentabil. Aveti mare grija la reactia romanilor cand paharul nemultumirilor va da pe afara ! Mare grija.


articol preluat de pe pagina de internet "Moldova Noastra"

Pana unde merge reforma invatamantului ?

Citesc un articol din Politicon, in care mi se spune ca universitatile romanesti sunt definite ca un maldar de cursuri inutile, informatii mult prea teoretice si metode de predare perimate. Asta o spun cica, specialistii in educatie, si chiar si studentii. Cine sunt acei specialisti? Unul ar fi Eugen Palade, şeful Departamenului de integrare europeană din cadrul Centrulului Educaţia 2000+. As fi curios unde se tin cursuri de experti in educatie si invatamant, sa ma inscriu si eu. In rest, se spune doar ca expertii in educatie asa, specialistii in educatie asa...bla,bla, ceea ce arata ca acesti experti nu prea exista si ca articolul e scris dupa urechea autorului, sau de un student nemultumit ca nu trece prin facultate ca valiza prin gara. Noi romanii, avem o mare placere, atunci cand ceva functioneaza, sa schimbam lucrurile si sa le complicam, pentru ca apoi sa avem ce reforma. Dupa '90, invatamantul s-a reformat in asa hal, incat imi vine sa-mi retrag copiii de la scoala si sa bat la profesori ca la covoare. Desigur, nu pe toti. Printre ei mai sunt oameni care inteleg ca oamenii au nevoie si de o cultura mai solida decat cea de tip Adomnitei, omul in plus la Ministerul Educatiei si Invatamantului.

duminică, 5 octombrie 2008

Criza, efect de domino sau provocata


Criza financiara e trambitata prin toate mijloacele de informare in masa, ca o apocalipsa neprevazuta de Ioan, cu care se lupta fortele "binelui" formate din bancheri "neprihaniti", cum ar fi acest Paulsen, care a fost seful de la Goldman-Sachs, si politicieni "bine intentionati", precum Bush si Sarkozy. Ni se mai spune ca pana si FBI-ul investigheaza criza subprime si ca va prinde si deferi justitiei vinovatii. Dar noi ne aducem aminte foarte bine ca FBI a investigat si moartea lui JFK si a fratelui sau, sau criza provocate de caderea Enron, si ca rezultatele au fost minime, in cazul al doilea condamnarile fiind de nivelul unei infractiuni cu sac de cartofi din Romania. Se vehiculeaza numele lui Alan Greenspan, fost secretar al Trezoreriei, nume cu mare reputie in domeniul financiar-bancar. De fapt ce se intampla? Criza limiteaza posibilitatile de finantare a productiei, care la noi nu a excelat, si micsoreaza consumul, sustinut tot prin credite. Daca masurile care se iau acum sunt nationalizari si infuzii de capital, eficienta lor e pusa la indoiala de faptul ca Paulsen a primit puteri nemaiintalnite, practic el decizand cine, cum, de ce primeste capital sau ce companii vor fi nationalizate. In toata aceasta poveste, trebuie sa mergem pe fir, si vom putea afla cine sunt adevaratii beneficiari ai acestei crize. Presedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat ca acum lumea are nevoie de acum de un sistem financiar mai corect. Ce a dovedit FMI si Banca Mondiala? In afara faptului ca a falimentat total cateva tari(vezi Argentina) si a ruinat alte cateva zeci, a dovedit ca deciziile sale sunt luate doar intr-un singur sens, si acela nu este cel ce asigura bunastarea tarilor cliente, ci dimpotriva.. Ca si cum nu ar fi destul, criza financiara din Statele Unite a provocat o crestere importanta a numarului de mesaje antisemite difuzate pe forumuri, bloguri sau diverse site-uri pe internet. De ce? Pentru ca se stie ca finantele internationale sunt controlate in totalitate de o clica de evrei. Care sunt "baietii destepti".
Ce urmeaza pentru Romania? Nu ar fi fost motive de ingrijorare mari, privitor la tara noastra. Dar iata ca criza ne loveste mai urat decat pe orice tara, datorita deciziei aberante a parlamentului roman de a majora salariile profesorilor, fiind urmata de un val urias de revendicari. Tariceanu promite, Geoana supraliciteaza si poporul e din nou prostit. In toiul acestui scandal, parlamentarii şi-au acordat pensii mai mari. Deh, sa fie la adapost de criza financiara. Adrian Nastase citeaza pe Bogdan Baltazar, o autoritate in domeniul bancar astfel:
-Criza financiară de astăzi îşi are rădăcinile imediate în 2001, într-un context format de sfârşitul freneziei internetului şi de şocul atacurilor teroriste de la 11 septembrie. Atunci, FED a deschis robinetele monetare pentru a încerca să combată o încetinire economică.
-
Banca centrală a pompat bani în economia SUA şi a redus drastic principala sa rată a dobânzii (aşa-numita rata a fondurilor federale) de la 3,5% în august 2001 la doar 1% la jumătatea lui 2003. FED a păstrat această rată la un nivel mult prea scăzut pentru mult prea mult timp.
  • - Elementul specific a fost că, de această dată, noile împrumuturi s-au concentrat pe sectorul imobiliar rezidenţial. Practic, oricine putea cumpăra o casă, cu un avans foarte mic sau chiar fără avans şi cu dobânzi eşalonate pe foarte mulţi ani.
  • - Pe măsură ce boom-ul creditului rezidenţial a prins rădăcini, el a început să se autoperpetueze.
  • - Partea întunecată a boom-ului imobiliar, adică piaţa sub-prime, a fost alimentată de preţurile în spirală ale caselor, la care se adaugă liberalizarea, slăbirea controlului asupra sistemului şi concurenţa puternică din partea băncilor care au făcut creditele sub-prime mai atractive.
  • - Pe parcursul anilor 2006 şi 2007, balonul financiar care acum îngenunchează instituţii financiare, odinioară puternice, a ajuns în punctul culminant.
O fi sau nu asa, nu mai conteaza. Conteaza ca visul romanilor de a trai intr-o bunastare comparata cu cea a occidentului anilor 60-70, chiar 80, s-a destramat rapid. Problema mare va fi a celor care si-au luat credite pe termen lung imobiliare, sau credite investite in structuri imobiliare, momentan fara mare viitor. Problema va fi si cand va incepe stagnarea economica si chiar declinul. Sa ne fereasca Dumnezeu!

15 ani fara pr. Dumitru Staniloaie

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Mediafax