vineri, 3 octombrie 2008

Remember


A murit sfantul Francesco d'Assisi, intemeietorul ordinului care-i poarta numele si azi. 3 octombrie 1226. Viata lui e frumos descrisa in filmul "Brother Sun, Sister Moon" a lui Zeffirelli.

"Incepe prin a face ce e necesar; Apoi fa ce este posibil; Si dintr-o data, vei face imposibilul"


joi, 2 octombrie 2008

Lovitura a DNA

Mare minune mare. Opt indivizi care capuseaza fenomenul fotbal, incasand sume uriase, neplatind statului nici o letcaie, sunt trimisi in sfarsit, in judecata de catre DNA. George Copos, Cristi Borcea, MM Stoica, Gica Popescu("cel imaculat"), fratii Becali, Jean Padureanu(cel mai vechi Cappo) si Gigi Netoiu sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune in dosarul transferurilor de jucatori in strainatate. Crima organizata in toata regula. Bunurile lor, precum si a cluburilor reprezentate de acestia la vremea respectiva(1999-2005) au fost sechestrate. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dată fiind calitatea de senator a lui Copos. Daca justitia functioneaza ca intr-un stat de drept, pedepsele privative de libertate vor fi lungi. Daca nu, nu stiu de ce trebuie sa platim unor magistrati salarii mai mari decat al femeii de serviciu care face curat in sala de judecata. Ea macar face curatenie, nu-i asa?

O noua dictatura



O noua dictatura se intrevede la orizont, de data asta in economia Statelor Unite, si nu numai, ci peste tot unde statul va interveni masiv in propriile economii si va pompa sume uriase. La suspect de scurt timp dupa respingere, planul administratiei Bush, mai precis al lui Paulson, secretarul Trezoreriei, trece de Congres si acorda acestui Poulsen puteri discretionare, fara posibilitatea ca cineva sa poata contesta masurile acestuia. Cum si care vor fi criteriile alocarii de sume in limita celor 700 de miliarde, nu se spune si nici nu se va spune. Parte din suma asta vor putea fi pompate si in firme straine. Cred ca nu e nimeni atat de credul incat sa creada ca poporul american va avea ceva de castigat. Din nou, victoria este a bancherilor americani, al grupului restrans care fac parte din Consiliul pentru Relatii Externe, Comisia Trilaterala, grupul Bilderberg, Banca Mondiala, FMI si al corporatiilor pe care le detin acestia. O noua lovitura data asa-zisei democratii americane, si asa subrezita de masurile luate dupa 9/11. Problema care doare cel mai tare e ca vom urma in scurt timp noi, europenii. Dumnezeu sa ne aibe in paza!

30 de ani de la moartea bunicului

In seara asta se implinesc 30 de ani de la moartea bunicului, din partea tatalui. 30 de ani. Ce lunga e moartea!

marți, 30 septembrie 2008

luni, 29 septembrie 2008

Bush prin telefon


Preşedintele american George W. Bush i-a transmis azi omologului său lituanian, Valdas Adamkus, că vecinii Rusiei, cum este Georgia, au dreptul să trăiască "fără teamă de intimidări".
De ce nu-i spune nimeni acestui infam presedinte ca si alte tari, cum ar fi Irak, Afganistan, Iran, Coreea de Nord, Siria, Libia etc., au aceleasi drepturi? Cu ce a fost mai legitima invadarea Irakului, Afganistanului decat interventia Rusiei in Georgia?

Elita politică mondială îl înfruntă pe Putin

DU-TE ŞI SPUNE-I TOT CE CREDEM DESPRE EL!
DAR SĂ NU TE UIŢI ÎN OCHII LUI!!!


Reproducere de pe blogul ieromonahului Savatie Bastavoi.


Mediafax